r
Nosalty Logó

Sztroganoff-bélszín

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sztroganoff-bélszín
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2374 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 396 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.8 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1382.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 2374 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: megtisztítjuk a gombát, majd kis kockákra/darabokra vágjuk; abélszínt kb. 7x2 cm-es csíkokra vágjuk; ahagymát vékonyan felszeleteljük; a petrezselymetapróra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és a vaj felét,és a hagymát pár perc alatt üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a gombát és pár percig sütjük, amíg kissé megpuhul. Közben sózzuk, borsozzuk.A gombát a hagymával együtt, szűrőlapát segítségével kiszedjük a serpenyőből egy másik edénybe.
  4. A már jól felhevült serpenyőbe beledobjuk a vaj másik felét és addig melegítjük, amíg kissé habos lesz. Beletesszük a bélszíncsíkokat és magas hőfokon 3-4 perc alatt minden oldalát barnára sütjük. Figyelni kell, nehogy túlsüssük, szép rózsaszín maradjon belülről. (Én nagy serpenyőt használtam, de így is két részletben sikerült a húst megsütnöm.)
  5. A hagymát és a gombát visszatesszük a serpenyőbe, majd jól összekavarjuk, összerázogatjuk a hússal. Megszórjuk a petrezselyemmel, ráöntjük a tejszínt és további egy percig pároljuk.
  6. Tálalás előtt sóval, borssal ízesítjük. (A húst sütés közben nem szabad sózni!)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 150
  • Össznézettség: 97671
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 30.

Ajánló

A Szakácsok könyve a bélszín szeletelését így írja: Először vágjuk a húst szögletes rudakra, amelynek az oldalai 7,5 cm-esek, majd rostjaikra merőlegesen vágjuk 2,5 cm vastag szeletekre, végül fektessük le a szeleteket és vágjuk 7,5 x 2,5 cm-es csíkokra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég együtt töltöttem a hétvégét az öcsémmel, aki igazi bélszín-rajongó, de tudom, hogy szinte mindig a hagyományosan egyben sütött bélszínt eszi. A változatosság kedvéért készítettem a Sztroganoff-bélszínt, amelynek a receptjét a Szakácsok könyvében találtam. Olyan jól sikerült, hogy Gyuszó most már Sztroganoff-rajongó is. A kifogástalan minőségű bélszínt az V. kerületi Magyar utcában található török hentes boltjában vettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...