Sztroganoff-bélszín
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
167g marhabélszín255 kcal
-
67g vargánya gomba14 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
396
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g marhabélszín1530 kcal
-
400g vargánya gomba85 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2374
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
54.3g marhabélszín83 kcal
-
21.7g vargánya gomba5 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
10.9g főzőtejszín14 kcal
-
9.8g vöröshagyma4 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
129
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 760.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 230.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
396
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 241.8 g
Zsír
-
Összesen 138.3 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4560.8 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 313 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 2645 mg
-
Nátrium 715 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1382.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 549 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 1048 mg
-
Retinol - A vitamin: 526 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 276 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
2374
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhabélszín
-
40 dkg vargánya gomba
-
1 ek olívaolaj
-
5 dkg vaj
-
2 dl főzőtejszín
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 szál petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Előkészítjük a hozzávalókat: megtisztítjuk a gombát, majd kis kockákra/darabokra vágjuk; abélszínt kb. 7x2 cm-es csíkokra vágjuk; ahagymát vékonyan felszeleteljük; a petrezselymetapróra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és a vaj felét,és a hagymát pár perc alatt üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a gombát és pár percig sütjük, amíg kissé megpuhul. Közben sózzuk, borsozzuk.A gombát a hagymával együtt, szűrőlapát segítségével kiszedjük a serpenyőből egy másik edénybe.
- A már jól felhevült serpenyőbe beledobjuk a vaj másik felét és addig melegítjük, amíg kissé habos lesz. Beletesszük a bélszíncsíkokat és magas hőfokon 3-4 perc alatt minden oldalát barnára sütjük. Figyelni kell, nehogy túlsüssük, szép rózsaszín maradjon belülről. (Én nagy serpenyőt használtam, de így is két részletben sikerült a húst megsütnöm.)
- A hagymát és a gombát visszatesszük a serpenyőbe, majd jól összekavarjuk, összerázogatjuk a hússal. Megszórjuk a petrezselyemmel, ráöntjük a tejszínt és további egy percig pároljuk.
- Tálalás előtt sóval, borssal ízesítjük. (A húst sütés közben nem szabad sózni!)
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 243
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 150
- Össznézettség: 97671
- Feltöltés dátuma: 2008. július 30.
Ajánló
A Szakácsok könyve a bélszín szeletelését így írja: Először vágjuk a húst szögletes rudakra, amelynek az oldalai 7,5 cm-esek, majd rostjaikra merőlegesen vágjuk 2,5 cm vastag szeletekre, végül fektessük le a szeleteket és vágjuk 7,5 x 2,5 cm-es csíkokra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nemrég együtt töltöttem a hétvégét az öcsémmel, aki igazi bélszín-rajongó, de tudom, hogy szinte mindig a hagyományosan egyben sütött bélszínt eszi. A változatosság kedvéért készítettem a Sztroganoff-bélszínt, amelynek a receptjét a Szakácsok könyvében találtam. Olyan jól sikerült, hogy Gyuszó most már Sztroganoff-rajongó is. A kifogástalan minőségű bélszínt az V. kerületi Magyar utcában található török hentes boltjában vettem.