r
Nosalty Logó

Sztrapacska Kornél konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Sztrapacska Kornél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    226.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 4109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A reszelt burgonyát keverjük össze a felütött tojással, liszttel, sóval és dolgozzukki galuskasűrűségű tésztává.Galuskaszaggató vagy kés segítségéveladagoljuk forrásban lévő, sós vízbe. Végezzünk próbafőzést. Ha esetleg a kifőtt tészta túl lágy lenne, adjunk hozzá még egy kevés lisztet. Főzzük ki a tésztákat, és tegyük egy tálba őket.
  2. A mangalica szalonnát vágjuk apró kockákra, tegyükegy üres serpenyőbe. Olvasszuk ki a zsírját, majdszűrőkanál segítségével szedjük ki a tepertő pörcöket egy tányérra.
  3. A visszamaradt zsírba tegyük bele a juhtúrót, majdkis lángon állandó keverés mellett melegítsük, amíg felforr. Ekkor adjuk hozzá a tejfölt, és ugyanúgy melegítsük keverés mellett forrásig, majd adjuk hozzá a kifőtt tésztát.
  4. Ha a tészta kellőképpen átforrósodott vegyük le a tűzhelyről az edényt.
  5. Szórjuk meg a sztrapacskát a szalonna pörccel, és tálaljuk azonnal.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8472
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Ajánló

A készítés során a juhtúró és a tejföl is tökéletesen elkeveredik a zsírban a hő hatására, így krémes bevonatot tudunk képezni a galuskatésztákon. Ételünk ezáltal ízletesebbé, élvezhetőbbé válik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sztrapacska Kornél konyhájából
Kornél 167 recept

Gyerekkoromban találkoztam először sztrapacskával, nagyanyám konyhájából. Amióta már magam is főzök, rendszeresen szerepel a terítéken ez a felvidéki étel. Elkészítése nagyon egyszerű, ugyanakkor az étel elég nehéz, ezért inkább ebéd, mint vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...