r
Nosalty Logó

Sztrapacska 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sztrapacska 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A főzővízbe

A tésztához

A tetejére

Összesen 1038 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A főzővízbe

A tésztához

A tetejére

Összesen 4147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A főzővízbe

A tésztához

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4004.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    3464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1038 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    226.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16018.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    13854 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 4147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A főzővízbe

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A főzővízbe

  1. A krumplit meghámozzuk és nyersen finomra reszeljük. (Erre a célra legjobb a speciális, műanyagból készült, krumpli-, ill. hagymareszelő.)
  2. A krumplit elkeverjük a liszttel , tojással és 1 tk sóval. Kicsit sűrűbb nokedlitészta állagú legyen a massza. Ha nagyon lédús lenne a krumpli, még egy kicsi liszttel sűríthetjük az egyveleget.
  3. Egy nagy fazékban felteszünk forrni kb 4 liter vizet, amibe 4 tk sót és 2 ek olajat teszünk.
  4. Míg a víz felforr, felkockázzuk a szalonnát, hozzáöntünk 1 ek olajat és ropogósra sütjük.
  5. A krumplis nokedlitésztát több részletben, vagdalódeszkáról éles késsel a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. A szokásosnál egy kicsit nagyobb nokedlik legyenek. Kb 1 cm-es csíkból 1.5 cm-es darabokat szaggassunk.
  6. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, szűrővel, vagy szűrőlapáttal egy jénai tálba szedjük. Egy kis szalonnazsírral meglocsoljuk, rászórunk egy kevés szalonnapörcöt , rámorzsolunk egy adag juhtúrót. Jöhet a következő adag kifőzése.Egy-egy adag kb 8-10 perc alatt fő ki.
  7. Amikor az összes galuskát kifőztük, a sztrapacskát előmelegített sütőben 200 C °-on átforrósítjuk kb 10 perc alatt, éppen csak addig, amíg a juhtúró kicsit megolvad rajta.
  8. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 48 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1059
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 102310
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 18.

Ajánló

Egy pohár hideg sör jól esik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem éppen fogyókúrás, laktató, de finom étel. Édesanyám remek sztrapacskája híres volt a kollegáim között. Évzáró bulikra több ízben vittem hatalmas adagot, amit anyukám nem kis munkával, de jó szívvel készített.

Hozzávalók

A főzővízbe

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...