Szőlős rétes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
532
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
3190
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 111.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
532
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 217.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 120 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2084.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 1095 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287.7 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 669.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 435 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 545 micro
Összesen
3190
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejfölt elkeverjük az olvasztott vajjal.
- A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket (nagyobb szemű szőlő esetében) kettévágjuk.
- Egy tiszta konyharuhán 4 réteslapot egymásra terítunk, vékonyan megkenjük vajas tejföllel, a szőlő harmadát elosztjuk rajta, a széleket szabadon hagyva. (Én háromféle rétest csináltam: az egyikbe csak fehér, a másikba csak piros szőlőszemek kerültek, a harmadikba pedig vegyesen, mindkettő.)
- Meghintjük 4 ek darált dióval és 1 ek cukorral. Hosszanti irányban feltekerjük és olajjal kikent, vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezzük. A tetejét megkenegetjük a tejföllel.
- Ugyanígy járunk el a maradék nyolc réteslap (2 rétes) esetében.
- 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk (mehet légkeverésen), és addig sütjük, míg a rétesek teteje szépen megpirul.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 269
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 43261
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 10.
Ajánló
Készítés közben jutott eszembe, hogy milyen klasszul harmonizálva a rétesben a szőlővel a lágy kecskesajt. Egy fanatikusabb pillanatomban, azonnal rohantam is volna a boltba kecskesajtért, de ma a fanatizmusom felett a fáradtság győzedelmeskedett. Majd legközelebb kipróbálom. Bár szinte így is a számban érzem a lédús szőlőszemek és a finom kecskesajt találkozását. Aki előbb eszmél, bátran próbálja ki:-).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Félig stílszerűen következik a szőlős rétes. Miután múltkoriban már s.k. nyújtottam a rétestésztát, nem túl stílusos félkész réteslapokért nyúlni, sőt egyenesen szégyen. Ám a szükség olykor nagy úr. Őszköszöntő ízek, egyetlen (esztétikai) dolgot hiányoltam csupán: a kézzel nyújtott rétes játékos, szabálytalan formáját.