r
Nosalty Logó

Szőlős rétes

Petra
Szőlős rétes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

532
Kalória
10.4g
Fehérje
48g
Szénhidrát
36.3g
Zsír
111.7g
Víz
24.9g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
25.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    217.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2084.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    287.7 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    669.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 3190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. A tejfölt elkeverjük az olvasztott vajjal.
  2. A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket (nagyobb szemű szőlő esetében) kettévágjuk.
  3. Egy tiszta konyharuhán 4 réteslapot egymásra terítunk, vékonyan megkenjük vajas tejföllel, a szőlő harmadát elosztjuk rajta, a széleket szabadon hagyva. (Én háromféle rétest csináltam: az egyikbe csak fehér, a másikba csak piros szőlőszemek kerültek, a harmadikba pedig vegyesen, mindkettő.)
  4. Meghintjük 4 ek darált dióval és 1 ek cukorral. Hosszanti irányban feltekerjük és olajjal kikent, vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezzük. A tetejét megkenegetjük a tejföllel.
  5. Ugyanígy járunk el a maradék nyolc réteslap (2 rétes) esetében.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk (mehet légkeverésen), és addig sütjük, míg a rétesek teteje szépen megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p

Félig stílszerűen következik a szőlős rétes. Miután múltkoriban már s.k. nyújtottam a rétestésztát, nem túl stílusos félkész réteslapokért nyúlni, sőt egyenesen szégyen. Ám a szükség olykor nagy úr. Őszköszöntő ízek, egyetlen (esztétikai) dolgot hiányoltam csupán: a kézzel nyújtott rétes játékos, szabálytalan formáját.

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...