r
Nosalty Logó

Szójás sült hús málnacsatnival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dandie
Szójás sült hús málnacsatnival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sült

Köret

Csatni

1484
Kalória
49.9g
Fehérje
52g
Szénhidrátok
116.7g
Zsír
450.6g
Víz
135.5g
Koleszterin
11.5g
Rost
23.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Sült

Köret

Csatni

Összesen 1484 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Sült

Köret

Csatni

Összesen 4452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Sült

Köret

Csatni

Összesen 154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    116.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2094.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    450.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6885 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 1484 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    350.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6284.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    3320 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1351.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 4452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    720 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

Sült

  1. A sertés dióját felszeleteljük, kiklopfoljuk.
  2. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben a zsíron megkérgesítjük.
  3. Utána egy tepsibe rakjuk őket egymás mellé. A vöröshagymát karikára vágjuk, és ráterítjük. Belocsoljuk szójaszósszal, és a fehérbort aláöntjük.
  4. Ráreszeljük a fokhagymát, alufóliával letakarjuk, és 190 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
  5. Közben elkészítjük a pikáns céklás málnacsatnit, és a burgonyát kockákra vágva megfőzzük, majd kisütjük. Apróra vágott diót megpirítunk. Tálaláskor a húst megszórjuk a dióval, és mellé halmozzuk a krumplit és a csatnit.

Köret

  1. A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  2. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  3. Az olajban pár perc alatt ropogósra sütjük.

Csatni

  1. A lila hagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon dinszteljük.
  2. Rászórjuk/öntjük a barna cukrot vagy mézet, karamellizáljuk.
  3. Ezután felöntjük a balzsamecettel vagy almaecettel, és fűszerezzük.
  4. Ebbe a mártásba először az apróra vágott céklát, később az aszalt paradicsomot, végül a málnát rakjuk.
  5. Hozzáadjuk a bort.
  6. Az egészet addig főzzük, amíg jó sűrű, de darabos csatnit kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy különleges, pikáns ünnepi ételt próbáltam kitalálni. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!