Szójás sült hús málnacsatnival
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dandie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
Sült
-
200g sertéscomb364 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
7g szójaszósz4 kcal
-
10g disznózsír90 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
17g dió109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Köret
-
100g burgonya58 kcal
-
1g só0 kcal
-
283g napraforgó olaj626 kcal
Csatni
-
84g cékla24 kcal
-
67g málna35 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
39 kcal
-
33g almaecet7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
8g méz25 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
24 kcal
-
33g száraz vörösbor27 kcal
Összesen
1484
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
Sült
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
50g dió327 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Köret
-
300g burgonya173 kcal
-
4g só0 kcal
-
850g napraforgó olaj1879 kcal
Csatni
-
251g cékla72 kcal
-
200g málna104 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
116 kcal
-
100g almaecet21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
Összesen
4452
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
Sült
-
20.9g sertéscomb38 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.7g szójaszósz0 kcal
-
1g disznózsír9 kcal
-
3.5g fehérbor3 kcal
-
1.7g dió11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Köret
-
10.5g burgonya6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
29.6g napraforgó olaj65 kcal
Csatni
-
8.7g cékla3 kcal
-
7g málna4 kcal
-
3.1g lilahagyma1 kcal
-
1.6g szárított paradicsom4 kcal
-
3.5g almaecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.9g méz3 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
3.5g száraz vörösbor3 kcal
Összesen
154
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 49.9 g
Zsír
-
Összesen 116.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2094.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 664 mg
-
Nátrium 1107 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 450.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6885 micro
-
Lut-zea 314 micro
Összesen
1484
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 149.8 g
Zsír
-
Összesen 350.2 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 122 g
-
Koleszterin 407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6284.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 462 mg
-
Foszfor 1991 mg
-
Nátrium 3320 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.9 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1351.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 94 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 585 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20656 micro
-
Lut-zea 943 micro
Összesen
4452
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 720 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Sült
-
60 dkg sertéscomb
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek szójaszósz
-
1 dl fehérbor
-
5 dkg dió
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Köret
-
3 közepes db burgonya
-
1 kávéskanál só
-
10 dl napraforgó olaj
Csatni
-
1 közepes db cékla
-
20 dkg málna
-
1 közepes db lilahagyma
-
5 db szárított paradicsom
-
só ízlés szerint
-
szegfűbors ízlés szerint
-
1 csipet gyömbér
-
1 ek méz
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
1 kávéskanál dijoni mustár
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 dl száraz vörösbor
Elkészítés
Sült
- A sertés dióját felszeleteljük, kiklopfoljuk.
- Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben a zsíron megkérgesítjük.
- Utána egy tepsibe rakjuk őket egymás mellé. A vöröshagymát karikára vágjuk, és ráterítjük. Belocsoljuk szójaszósszal, és a fehérbort aláöntjük.
- Ráreszeljük a fokhagymát, alufóliával letakarjuk, és 190 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
- Közben elkészítjük a pikáns céklás málnacsatnit, és a burgonyát kockákra vágva megfőzzük, majd kisütjük. Apróra vágott diót megpirítunk. Tálaláskor a húst megszórjuk a dióval, és mellé halmozzuk a krumplit és a csatnit.
Köret
- A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
- Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
- Az olajban pár perc alatt ropogósra sütjük.
Csatni
- A lila hagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon dinszteljük.
- Rászórjuk/öntjük a barna cukrot vagy mézet, karamellizáljuk.
- Ezután felöntjük a balzsamecettel vagy almaecettel, és fűszerezzük.
- Ebbe a mártásba először az apróra vágott céklát, később az aszalt paradicsomot, végül a málnát rakjuk.
- Hozzáadjuk a bort.
- Az egészet addig főzzük, amíg jó sűrű, de darabos csatnit kapunk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 529
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dandie
1 recept
Egy különleges, pikáns ünnepi ételt próbáltam kitalálni.