r
Nosalty Logó

Szójás sült hús málnacsatnival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dandie
Szójás sült hús málnacsatnival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Sült

Köret

Csatni

Összesen 1484 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Sült

Köret

Csatni

Összesen 4452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Sült

Köret

Csatni

Összesen 154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    116.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2094.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6885 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 1484 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    350.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6284.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    3320 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1351.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 4452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    720 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Sült

Köret

Csatni

Elkészítés

Sült

  1. A sertés dióját felszeleteljük, kiklopfoljuk.
  2. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben a zsíron megkérgesítjük.
  3. Utána egy tepsibe rakjuk őket egymás mellé. A vöröshagymát karikára vágjuk, és ráterítjük. Belocsoljuk szójaszósszal, és a fehérbort aláöntjük.
  4. Ráreszeljük a fokhagymát, alufóliával letakarjuk, és 190 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
  5. Közben elkészítjük a pikáns céklás málnacsatnit, és a burgonyát kockákra vágva megfőzzük, majd kisütjük. Apróra vágott diót megpirítunk. Tálaláskor a húst megszórjuk a dióval, és mellé halmozzuk a krumplit és a csatnit.

Köret

  1. A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  2. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  3. Az olajban pár perc alatt ropogósra sütjük.

Csatni

  1. A lila hagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon dinszteljük.
  2. Rászórjuk/öntjük a barna cukrot vagy mézet, karamellizáljuk.
  3. Ezután felöntjük a balzsamecettel vagy almaecettel, és fűszerezzük.
  4. Ebbe a mártásba először az apróra vágott céklát, később az aszalt paradicsomot, végül a málnát rakjuk.
  5. Hozzáadjuk a bort.
  6. Az egészet addig főzzük, amíg jó sűrű, de darabos csatnit kapunk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 532
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dandie 1 recept

Egy különleges, pikáns ünnepi ételt próbáltam kitalálni. 

Hozzávalók

Sült

Köret

Csatni

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...