r
Nosalty Logó

Szívecskés keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bűbáj Sütigyár
Szívecskés keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.9 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1430 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 3305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mindent jól összegyúrunk, amíg egy puha tésztát kapunk.
  2. A negyed részét levágjuk, és piros ételfestékkel megszínezzük. 2 darab folpack fóliát letépünk, kettő közzé tesszük a piros tésztát, és egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A szívecskés kiszúróval annyit vágunk ki, amennyit csak tudunk. Ezt addig folytatjuk, amíg az összes piros tészta el nem fogy.
  3. A szívek egyik felét lekenjük tojásfehérjével, és ráhelyezzük a következő szívet. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a szívek. Egy hosszú szívtornyocskát kapunk. Ezt betesszük a fagyasztóba, hogy jól lehűljön, kb. 20 perc.
  4. Elővesszük a szívecskés tornyot, és lekenjük tojásfehérjével. Ez azért kell, hogy a színtelen tészta szeleteléskor ne váljon el a pirostól. A tojásfehérje lesz a ragasztónk. Elkezdjük rétegekben rátenni a fehér tésztát úgy, hogy jól befedjék a pirosat. Pont úgy, ahogy a képen is látszik. Az összes tésztát használjuk el. Figyeljünk arra, hogy a csücsökrészhez is elég kerüljön.
  5. Egy henger alakú tésztát kell kapnunk, ha mindent jól csináltunk. Hűtőben fél órát pihentetjük. Ha lehűlt, kivesszük, lekenjük tojásfehérjével, és az egész tésztát szórócukorba hengereljük, még egy kis hűtést igényel, kb. 15 perc.
  6. Ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. 160 °C-on 15 perc alatt megsütjük. (Sütőtől függ az idő.) Ne hagyjuk megbarnulni, ha már látjuk, hogy a széle aranyszínű, vegyük ki! Omlós keksz, várjunk, amíg kissé kihűl, akkor vegyük le a sütőlemezről vagy zsírpapírról.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2179
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szívecskés keksz
Bűbáj Sütigyár 14 recept

Szerettem volna készíteni egy egyszerű kekszet, amit Valentin napon adhatok a páromnak. Szerintem Anyák napjára is tökéletes, és ha szeretnénk személyesebbé tenni,  ehető festékkel feltöltött filctollal beleírhatjuk az ajándékozott nevét is. Gyorsan elkészíthető és finom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...