Szivárványos csokoládé torta -Csokitorta 6.
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
18g tojás23 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
8 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
6 kcal
A mázhoz és a díszítéshez
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
6 kcal
-
2g tej1 kcal
-
0g rum1 kcal
-
4g cukorfondant14 kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
220g tojás277 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
600g tej336 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
91 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A mázhoz és a díszítéshez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
71 kcal
-
20g tej11 kcal
-
3g rum7 kcal
-
50g cukorfondant173 kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
22.6g tojás28 kcal
-
6.2g finomliszt22 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
9g tojás11 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
24.7g tej14 kcal
-
6.2g finomliszt22 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
10.3g margarin74 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
A mázhoz és a díszítéshez
-
4.1g étcsokoládé22 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0.8g tej0 kcal
-
0.1g rum0 kcal
-
2.1g cukorfondant7 kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 725.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 292 micro
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 150.8 g
Zsír
-
Összesen 326.3 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 2529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8711.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 320 mg
-
Kálcium 2132 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 505 mg
-
Foszfor 3368 mg
-
Nátrium 2331 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 667 g
-
Cukor 396 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 597.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 556 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 412 micro
-
Kolin: 2058 mg
-
Retinol - A vitamin: 3004 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1551 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3509 micro
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
10 db tojás
-
10 evőkanál finomliszt
-
10 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
4 db tojás
-
16 ek cukor
-
6 dl tej
-
10 evőkanál finomliszt
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
25 dkg margarin
-
2 csomag vaníliás cukor
A mázhoz és a díszítéshez
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál rum
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta készítése:
- A piskótából a szokásos módon 5 lapot készítünk.
- Mindegyik lapot más színnel színezzük (ételfestéket használtam, de bármilyen természetes színezék is jó).
- Az alsó lap marad piskótaszínű, a második bordó, a harmadik narancsos, a negyedik zöld, az ötödik rózsaszín.
- A krém készítése:
- A 4 tojást 6 ek cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a 6 dl tejet.
- Egy kisebb tálban a 10 ek lisztet a 4 ek kakaóval elkeverjük, majd beleszitáljuk az előbbiekhez.
- Kézi habverővel simára keverjük.
- Lassú hőfokon, állandó keverés mellett besűrítjük.
- A krémet lehűtjük, közben néhányszor átkeverjük.
- A margarint 10 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet, és tovább keverjük.
- A mázhoz 1 tábla étcsokoládét, az olajat, a tejszínt vagy tejet és a rumot egy tálba öntjük, majd gőz fölött megolvasztjuk.
- Összeállítás:
- A kihűlt piskótákat megkenjük a krémmel, a tetejére ráöntjük a csokimázt. A torta oldalát is bevonjuk a csokikrémmel, és ezzel a hibákat szépen elfedjük:)
- A tetejére rárakjuk a rózsákat. Hűtőbe tesszük, majd átadjuk az ünnepeltnek. Ott maradunk, hátha megkínál bennünket a művünkből:D
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13370
- Feltöltés dátuma: 2010. július 22.
Ajánló
Aki nem ismeri ezt a csokoládékrémet, ajánlom neki, hogy próbálja ki. Én már sokfélét csináltam, de ez mindegyiket "veri". Nagyon finom. Ha csak 3 lapból készítitek a tortát, akkor elég a fele mennyiséget elkészíteni a krémből. Mondjuk nálunk nem vész kárba a felesleg, mert elfogy csak úgy magában is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Nagyon szeretek sütni, de igazán otthonra csak úgy nem pepecsel az ember ennyit. Ahhoz, hogy tortát készítsek, alkalom kell. Az anyósomnak készítettem a születésnapjára a tortát. Azt hiszem, semmi újdonság nincs benne, csak nagy sikert arattam vele, azért teszem ide a receptek közé. Én is szeretem nézegetni a tortákat, mert ötleteket tudok meríteni belőle. A színes lapok ötletét innen vettem, a krémet innen tanultam. A fondant készítését megtanulhatod innen. Két képet készítettem. Az egyiket még egészben, a másikat, amikor már szeltünk belőle, hogy látszódjanak a színek. A papír kicsit megviselt lett alatta:( Felszelve megnézhetitek itt.