r
Nosalty Logó

Szivárványos csokoládé torta -Csokitorta 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Szivárványos csokoládé torta -Csokitorta 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 6178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 517 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    326.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8711.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    2132 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    3368 mg
  • Nátrium
    2331 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    2058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3004 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3509 micro
Összesen 6178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. A piskótából a szokásos módon 5 lapot készítünk.
  3. Mindegyik lapot más színnel színezzük (ételfestéket használtam, de bármilyen természetes színezék is jó).
  4. Az alsó lap marad piskótaszínű, a második bordó, a harmadik narancsos, a negyedik zöld, az ötödik rózsaszín.
  5. A krém készítése:
  6. A 4 tojást 6 ek cukorral habosra keverjük.
  7. Hozzáadjuk a 6 dl tejet.
  8. Egy kisebb tálban a 10 ek lisztet a 4 ek kakaóval elkeverjük, majd beleszitáljuk az előbbiekhez.
  9. Kézi habverővel simára keverjük.
  10. Lassú hőfokon, állandó keverés mellett besűrítjük.
  11. A krémet lehűtjük, közben néhányszor átkeverjük.
  12. A margarint 10 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet, és tovább keverjük.
  13. A mázhoz 1 tábla étcsokoládét, az olajat, a tejszínt vagy tejet és a rumot egy tálba öntjük, majd gőz fölött megolvasztjuk.
  14. Összeállítás:
  15. A kihűlt piskótákat megkenjük a krémmel, a tetejére ráöntjük a csokimázt. A torta oldalát is bevonjuk a csokikrémmel, és ezzel a hibákat szépen elfedjük:)
  16. A tetejére rárakjuk a rózsákat. Hűtőbe tesszük, majd átadjuk az ünnepeltnek. Ott maradunk, hátha megkínál bennünket a művünkből:D
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13370
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 22.

Ajánló

Aki nem ismeri ezt a csokoládékrémet, ajánlom neki, hogy próbálja ki. Én már sokfélét csináltam, de ez mindegyiket "veri". Nagyon finom. Ha csak 3 lapból készítitek a tortát, akkor elég a fele mennyiséget elkészíteni a krémből. Mondjuk nálunk nem vész kárba a felesleg, mert elfogy csak úgy magában is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szivárványos csokoládé torta -Csokitorta 6.
Sz Éva 19 recept

Nagyon szeretek sütni, de igazán otthonra csak úgy nem pepecsel az ember ennyit. Ahhoz, hogy tortát készítsek, alkalom kell. Az anyósomnak készítettem a születésnapjára a tortát. Azt hiszem, semmi újdonság nincs benne, csak nagy sikert arattam vele, azért teszem ide a receptek közé. Én is szeretem nézegetni a tortákat, mert ötleteket tudok meríteni belőle. A színes lapok ötletét innen vettem, a krémet innen tanultam. A fondant készítését megtanulhatod innen. Két képet készítettem. Az egyiket még egészben, a másikat, amikor már szeltünk belőle, hogy látszódjanak a színek. A papír kicsit megviselt lett alatta:( Felszelve megnézhetitek itt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...