r
Nosalty Logó

Szilvás tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A konyha világa
Szilvás tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 686 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 2744 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 686 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4585.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    2751 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 2744 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Elkészítés

a tésztához

  1. A tésztához a krémsajtot a puha vajjal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót. Összekeverjük, a nagyon lágy tésztát hűtőszekrényben éjszaka pihentetjük.
  2. Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb 40x30 cm-es méretre nyújtjuk.
  3. Ráterítjük a a durvára vágott diót, majd a cukorral, fahéjjal összekevert szilvát.
  4. Hosszabbik oldalán feltekerjük, majd a tekercset kb 2 cm-es darabokra szeleteljük.
  5. Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsül.

a töltelékhez

  1. A diót durvára vágjuk, a szilvát összekeverjük a cukorral és fahéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1576
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás tekercs
A konyha világa 70 recept

Egy gyorsan elkészíthető sütemény, amit összeállítunk, éjszaka pihentetünk, és másnap megsütjük.

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...