Szilvás szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
palice
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1060
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
4235
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 116.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 619 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 577 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 493 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 359 micro
Összesen
1060
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58.4 g
Zsír
-
Összesen 227.9 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1647.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 800 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 500 g
-
Cukor 303 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 465.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2475 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 773 mg
-
Retinol - A vitamin: 2307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1972 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1435 micro
Összesen
4235
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és feldaraboljuk tetszés szerint (én négybe vágtam).
- Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjékből a sóval, és 100 g porcukorral kemény habot verünk.
- A margarint a maradék porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáit, és a reszelt citromhéjat, ezután belekeverjük a habot, a lisztet, és a rumeszenciát.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a jól összekevert masszát, és belenyomkodjuk a szilvát.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kivéve és felvágva megszórhatjuk kristálycukorral, porcukorral, vagy fahéjas porcukorral is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32X36
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8769
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 08.
Ajánló
Gondolom, befőttel is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
palice
47 recept
Az alap Lajos Mari receptje, amit a Nők Lapjában találtam pár éve, kicsit módosítva, mint mindig :)