r
Nosalty Logó

Szilvás pulykamellel töltött padlizsán

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
tenger
Szilvás pulykamellel töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 1149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra, apulykamellet kisebb kockákra vágjuk.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig sütjük.
  3. Ízlés szerint fűszerezve, kevés vízzel vagy fehérborral közepes lángon puhára pároljuk.
  4. Közben a szilvát kimagozzuk, felaprítjuk.
  5. A diót durvára törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk.
  6. A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, belsejét kivájjuk, és szintén felkockázzuk.
  7. A puha húshoz keverjük a padlizsánkockákat, pár percig együtt pirítjuk.
  8. A tűzről levéve jöhet bele a szilva és a dió. (Az eredeti recept szerint egy nyers tojás is.)
  9. A fél padlizsánokat kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, és megtöltjük a raguval.
  10. Kb. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5363
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Ajánló

Pita vagy rizs jöhet mellé szerintem, bár mi magában ettük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pénteki metró újság konyha rovatában leltem. Bizonyára nem csak nekem tetszett meg a padlizsán-szilva kombináció, de ha valaki nem olvasta volna...:-) "A Két cica konyhája" alkotása. Különlegesen finom, pikáns, melengető. Érdemes megkóstolni. Hús nélkül is nagyon el tudom képzelni!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...