r
Nosalty Logó

Szilvás pite Évi néni konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Szilvás pite Évi néni konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

314
Kalória
6.5g
Fehérje
36.9g
Szénhidrátok
16.6g
Zsír
52.5g
Víz
44.4g
Koleszterin
1.9g
Rost
9.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1908.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    525.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1080 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 3150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A jéghideg vajat és tészta többi hozzávalóját robotgépben hirtelen összegyúrjuk. Fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobbikat kinyújtjuk akkorára, hogy egy 26 cm-es piteformát betakarjon, az oldalait is fedve.
  3. A piteformát kivajazzuk, meghintjük vékonyan liszttel, és belefektetjük a tésztát. A kilógó széleit lecsipkedjük.

Töltelék

  1. A diót durvára vágjuk, és a tésztán egyenletesen elterítjük.
  2. A szilvát megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, kimagozzuk. A fél szilvákat a dió tetejére fektetve beborítjuk a tésztát. Megszórjuk fahéjjal, kardamommal, szegfűszeggel. (Aki nagyon édes szájú, kicsit megcukrozhatja, de a pudingban is van bőséggel cukor.)
  3. A joghurtot és a pudingport robotgéppel kikeverjük, majd a szilva tetején egyenletesen elterítjük.

Tetejére

  1. A maradék tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy eltakarja a piteformát. Széleit itt is a sütőformához igazítjuk.
  2. A tésztát megkenjük a maradék tojásfehérjével. Megszórjuk mandulapehellyel és egy púpozott evőkanál cukorral.
  3. 170 fokos sütőben hőlégkeverésen fél óra alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x26

Ezt a süteményt tényleg a maradékokból raktam össze. Amit találtam otthon, és úgy gondoltam, az én ízlésemben összeillik, azt beletettem. Mindenki nagyon ízletesnek találta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!