Szilvás pite Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
25g finomliszt91 kcal
-
11 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
2g tejföl4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Töltelék
-
5g dió33 kcal
-
50g szilva22 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
40g görög joghurt41 kcal
-
17 kcal
Tetejére
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
8 kcal
-
7 kcal
Összesen
314
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
30g gyümölcscukor110 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Töltelék
-
50g dió327 kcal
-
500g szilva216 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g kardamom3 kcal
-
400g görög joghurt412 kcal
-
171 kcal
Tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
-
20g gyümölcscukor74 kcal
Összesen
3150
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
16.7g finomliszt61 kcal
-
7 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
1.3g tejföl3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Töltelék
-
3.3g dió22 kcal
-
33.4g szilva14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.1g kardamom0 kcal
-
26.7g görög joghurt28 kcal
-
11 kcal
Tetejére
-
2.7g tojásfehérje1 kcal
-
0.9g mandulapehely6 kcal
-
1.3g gyümölcscukor5 kcal
Összesen
210
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
314
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 166.2 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1908.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 915 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 368.6 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 525.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 865 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 769 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1080 micro
-
β-crypt 173 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
3150
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
3 dkg gyümölcscukor
-
10 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tejföl
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 kk sütőpor
Töltelék
-
5 dkg dió
-
50 dkg szilva
-
1 teáskanál fahéj
-
2 csipet szegfűszeg
-
1 kk kardamom
-
4 dl görög joghurt
Tetejére
-
1 db tojásfehérje
-
2 ek mandulapehely
-
2 dkg gyümölcscukor
Elkészítés
Tészta
- A jéghideg vajat és tészta többi hozzávalóját robotgépben hirtelen összegyúrjuk. Fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
- A pihentetett tésztát 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobbikat kinyújtjuk akkorára, hogy egy 26 cm-es piteformát betakarjon, az oldalait is fedve.
- A piteformát kivajazzuk, meghintjük vékonyan liszttel, és belefektetjük a tésztát. A kilógó széleit lecsipkedjük.
Töltelék
- A diót durvára vágjuk, és a tésztán egyenletesen elterítjük.
- A szilvát megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, kimagozzuk. A fél szilvákat a dió tetejére fektetve beborítjuk a tésztát. Megszórjuk fahéjjal, kardamommal, szegfűszeggel. (Aki nagyon édes szájú, kicsit megcukrozhatja, de a pudingban is van bőséggel cukor.)
- A joghurtot és a pudingport robotgéppel kikeverjük, majd a szilva tetején egyenletesen elterítjük.
Tetejére
- A maradék tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy eltakarja a piteformát. Széleit itt is a sütőformához igazítjuk.
- A tésztát megkenjük a maradék tojásfehérjével. Megszórjuk mandulapehellyel és egy púpozott evőkanál cukorral.
- 170 fokos sütőben hőlégkeverésen fél óra alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26x26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2569
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Ezt a süteményt tényleg a maradékokból raktam össze. Amit találtam otthon, és úgy gondoltam, az én ízlésemben összeillik, azt beletettem. Mindenki nagyon ízletesnek találta.