r
Nosalty Logó

Szilvás pite Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Szilvás pite Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1908.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1080 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 3150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A jéghideg vajat és tészta többi hozzávalóját robotgépben hirtelen összegyúrjuk. Fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobbikat kinyújtjuk akkorára, hogy egy 26 cm-es piteformát betakarjon, az oldalait is fedve.
  3. A piteformát kivajazzuk, meghintjük vékonyan liszttel, és belefektetjük a tésztát. A kilógó széleit lecsipkedjük.

Töltelék

  1. A diót durvára vágjuk, és a tésztán egyenletesen elterítjük.
  2. A szilvát megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, kimagozzuk. A fél szilvákat a dió tetejére fektetve beborítjuk a tésztát. Megszórjuk fahéjjal, kardamommal, szegfűszeggel. (Aki nagyon édes szájú, kicsit megcukrozhatja, de a pudingban is van bőséggel cukor.)
  3. A joghurtot és a pudingport robotgéppel kikeverjük, majd a szilva tetején egyenletesen elterítjük.

Tetejére

  1. A maradék tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy eltakarja a piteformát. Széleit itt is a sütőformához igazítjuk.
  2. A tésztát megkenjük a maradék tojásfehérjével. Megszórjuk mandulapehellyel és egy púpozott evőkanál cukorral.
  3. 170 fokos sütőben hőlégkeverésen fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2569
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás pite Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Ezt a süteményt tényleg a maradékokból raktam össze. Amit találtam otthon, és úgy gondoltam, az én ízlésemben összeillik, azt beletettem. Mindenki nagyon ízletesnek találta.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...