r
Nosalty Logó

Szilvás pite Eszter konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eszter121
Szilvás pite Eszter konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Fahéjas morzsa

Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Fahéjas morzsa

Összesen 5823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Fahéjas morzsa

Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    272.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5291.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    2351 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    768.6 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3080 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1791 micro
Összesen 5823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Tészta

Fahéjas morzsa

Elkészítés

Tészta

  1. A cukrot a vajjal habosra keverjük. Majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és ezt a keveréket fokozatosan hozzákeverjük a cukros masszához.
  3. Rumaromát adhatunk a tésztához.
  4. Kikent, lisztezett gáztepsibe öntjük lágy tésztánkat, és eligazgatjuk.
  5. Tetejére megmosott, félbevágott szilvákat jó szorosan egymás mellé helyezünk.

Fahéjas morzsa

  1. A cukrot, lisztet, fahéjt összekeverjük. Majd a margarinnal összefogva rámorzsáljuk a szilvák tetejére.
  2. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4158
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás pite Eszter konyhájából
Eszter121 22 recept

Fontos, hogy gáztepsi adag! Egyszerű, gyors, laktató pite. Szilva helyett körtét is tehetünk a tészta tetejére. 

Hozzávalók

Tészta

Fahéjas morzsa

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...