Szilvás parfé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
554
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2215
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 184.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
554
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 138.2 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 804 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1584.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 588 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.2 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 737.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1351 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 361 mg
-
Retinol - A vitamin: 1251 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1133 micro
-
β-crypt 173 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 830 micro
Összesen
2215
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kimagozzuk a szilvát, egy maréknyit kiveszünk belőle, a többit fazékba tesszük.
- Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a vanília kikapart magját, és 15-20 percig főzzük.
- Ezt követően turmixoljuk, majd kihűtjük.
- Vízgőz felett krémet főzünk a tojások sárgájából meg a tejből, és ezt is kihűtjük.
- Külön-külön habbá verjük a tejszínt és a tojásfehérjét.
- A szilvához adjuk a tejes krémet, majd beleforgatjuk mindkét habot.
- Három réteg fóliával bélelünk egy 12 x 8 x 25 cm-es szögletes püspökkenyérformát, és félig megtöltjük a habos keverékkel. Rászórjuk a fél szilvaszemeket, majd befedjük a maradék krémmel.
- Körbetekerjük a formát fóliával, és legalább egy éjszakán át fagyasztjuk.
- A fagyott parfét kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és 2 cm-es szeletekre vágva kínáljuk.
- Tepsi mérete: 25x12X8
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6191
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A nyár végi, őszi gyümölcsökből is készíthetünk egyszerű, hűsítő desszerteket. Ezúttal szilvás parfét készítettem.