r
Nosalty Logó

Szilvás-mákos morzsás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen)
Szilvás-mákos morzsás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Összesen 832 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Összesen 4157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Összesen 283 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 832 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1873 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.8 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1388 micro
  • β-crypt
    197 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 4157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Tészta

Elkészítés

Tészta

  1. Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd 3 ek vizet adunk hozzá és a kisebb kockákra vágott hideg vajat. Robotgép segítségével később kézzel összedolgozzuk. Morzsás állagot fogunk kapni.
  2. Ezután a tészta 2/3 részét egy kivajazott kapcsos formába nyomkodjuk. Ezt, illetve a maradékot 1 órára a hűtőbe tesszük. Közben a szilvát mossuk, kimagozzuk, felezzük és egyik oldalán bevágjuk
  3. A sütőt 180 fokra melegítjük. Ha letelt az 1 óra pihentetés, kivesszük a tésztákat a hűtőből. A szilvákat a tepsibe pakoljuk. Tetejét megszórjuk a barna cukorral, majd a visszamaradt 1/3 rész tésztát a tetejére morzsoljuk. Sütőben 20 percig, a legalsó rácson sütjük, majd a középsőn további 25 percig.
  4. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1600
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-mákos morzsás süti
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen) 27 recept

Hozzávalók

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...