r
Nosalty Logó

Szilvás lepény 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Szilvás lepény 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tészta felső részéhez

A töltelékhez

Összesen 375 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tészta felső részéhez

A töltelékhez

Összesen 4485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tészta felső részéhez

A töltelékhez

Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 375 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    236 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3084.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.4 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1955 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    298 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 4485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta felső részéhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, a vajat, a porcukrot, a tojássárgáját és a tejfölt összegyúrjuk, rövid ideig pihentetjük.
  2. Vékonyra kinyújtjuk, sütőlemezre teritjük, villával megszurkáljuk, hogy a gőz kijöjjön, majd a tésztát félig megsütjük (kb. 10 perc).
  3. Ha kihűlt a tészta, egyenletesen rárakjuk a kimagozott és kettéhasított szilvát. Megszórjuk az 5 dkg porcukorral és a morzsával vagy a darált dióval.
  4. A süteményt bevonjuk a következő masszával: a 3 tojássárgáját a 1,5 dl tejföllel, 3 evőkanál porcukorral, 5 dkg liszttel habosra keverjük, majd beleforgatjuk az 5 tojásfehérjéből vert és 3 evőkanál porcukorral ízesített kemény habot.
  5. A szilvás tésztán egyenletesen elterítjük, előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20 perc).
  6. Ha langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk, tetszés szerint szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13443
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 15.

Ajánló

A tetejét azért nem szórtam meg porcukorral, mert szerintem így is elég édes lett a sütemény, de ez ízlés kérdése, ki hogy szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor kinyújtottam a tésztát, elég vastagnak tűnt, így kétfele vágtam és két tepsi süteményt készítettem belőle. A másik tepsibe barackot tettem, ugyanúgy ízesítettem, mint a szilvásat. A szilvásat is és a barackosat is megszórtam fahéjjal.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta felső részéhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...