r
Nosalty Logó

Szilvás kukoricaprósza almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szilvás kukoricaprósza almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3911 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    157.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3984 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1654 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1271 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.9 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    844 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1901 micro
  • β-crypt
    208 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 3911 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tejet felforraljuk, és elkeverjük benne 13 dkg vajat vagy margarint.
  3. Alisztet tálba tesszük, egy csipet sót adunk hozzá, beleszórjuk a cukrot.
  4. A forró tejet ráöntjük a lisztre, és elkeverjük vele.
  5. A reszelt almát is hozzáadjuk, és ha sikerült jól kikeverni a tésztát, belesimítjuk egy tepsibe. Ezt a tepsit bélelhetjük sütőpapírral, vagy kikenhetjük zsiradékkal.
  6. Atészta felületét kirakjuk a szilvával, 2-3 evőkanál olvasztott vajjal meglocsoljuk, és már mehet is a sütőbe.
  7. Amikor a szélén már látunk egy barnás peremet, akkor elkészült a süti.
  8. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16228
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Ajánló

Egy tartalmasabb leves után kiváló, vagy egy pohár tej mellé vacsorára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kolléganő mesélte szomorúan, hogy olyan rég evett már málét vagy prószát, mert amióta meghalt a nagyija senki nem sütött ilyet a családban. Számtalan receptje van, én többet vegyítettem össze, és ez kerekedett belőle. Megsütöttem neki, és hát nagyon meghatódott. Finom lett, nem túl édes süti, viszont elég laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...