Szilvás gombóc Nusi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Nusi Kezdi konyhaja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
150g burgonya87 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
71 kcal
-
2g só0 kcal
-
490g szilva212 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
71 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
818
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g burgonya173 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
4g só0 kcal
-
980g szilva424 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
1630
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
19.3g burgonya11 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
1.3g zsemlemorzsa5 kcal
-
9 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
63.1g szilva27 kcal
-
2.6g zsemlemorzsa10 kcal
-
9 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
103
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1568.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 1037 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.7 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 517.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 876 micro
-
β-crypt 163 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 477 micro
Összesen
818
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3137.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 578 mg
-
Nátrium 2074 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.4 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1034.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1753 micro
-
β-crypt 327 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 954 micro
Összesen
1630
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
-
100 g finomliszt
-
1 db tojás
-
2 ek zsemlemorzsa
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kk só
-
14 db szilva
-
4 ek zsemlemorzsa
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 ek porcukor
-
1 tk fahéj
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, lereszeljük vagy áttörjük.
- Elterítjük a gyúródeszkán, melegen meghintjük a zsemlemorzsával, és hagyjuk kihűlni.
- Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az olajat, a sót, és tésztát gyúrunk.
- A tésztát 12-14 részre osztjuk (a szilva nagyságától függően).
- A szilvát a tésztába tesszük, a kezünket lisztbe mártjuk és befedjük a szilvát, majd a kezeinkkel jól megforgatjuk, hogy mindenhol belepje a tészta. Egy tálba tesszük, és meghintjük egy pici liszttel.
- Forrásban lévő vízben kifőzzük (amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére), hagyjuk 3-4 percig forrni. Közben egy kanállal megforgatjuk. Majd szűrőkanál segítségével kiszedjük, egy szűrőedényben hagyjuk egy percet szikkadni.
- A napraforgó olajat felhevítjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, megpirítjuk, és a gombócokat megforgatjuk benne.
- Porcukorral meghintve tálaljuk. Aki szereti a fahéjat, kavarja össze a cukorral, és így találja. (Nekem mind a kettő tetszik, de van, aki nem szereti a fahéjat.)
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15118
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nusi Kezdi konyhaja
10 recept
Ez az adag 12-14 szilvára elég. A gombóc amikor kihűl, akkor se keményedik meg, puha marad a tésztája. Mindig többet csinálok (legtöbbször 4 adagot), de mivel a tészta (nyersen) nagyon hamar lággyá válik, és mind több lisztet kér, kisebb adagokra osztom a burgonyát (4x300 g), és így elég a 100 g liszt a 300 g burgonyára. Lefagyasztom a szilvát, és télen is elkészítem, a szilvát fagyosan teszem a tésztába!