r
Nosalty Logó

Szilvás csokitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szakál Benjámin
Szilvás csokitorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótaalap

Csokoládékrém

Szilvás réteg

639
Kalória
10g
Fehérje
40.3g
Szénhidrátok
53.1g
Zsír
110g
Víz
182.6g
Koleszterin
7.6g
Rost
18.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótaalap

Csokoládékrém

Szilvás réteg

Összesen 639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótaalap

Csokoládékrém

Szilvás réteg

Összesen 5115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótaalap

Csokoládékrém

Szilvás réteg

Összesen 248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    425 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6446.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1395 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    744 mg
  • Foszfor
    2818 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    879.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1884 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 5115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

Piskótaalap

  1. A brownieval kezdjük, külön mérjük és rakjuk össze a száraz és nedves hozzávalókat, majd az étcsokit a vajjal együtt mikróban felmelegítjük, majd szép csomómentesre keverjük. Ezután a nedves hozzávalókat és a csokit hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és csomómentesre keverjük.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig süssük.
  3. A piskótát 3 részre vágjuk, majd elkezdjük a töltelék felvitelét. Szilvás réteg fele, majd a csokis krém, kicsit kevesebb mint a fele, és így szépen sorban egészen addig, amíg a tetejére már csak egy piskóta marad. Érdemes egyébként a tetejére hagyni egy kevés csokis krémet, megkenni és díszíteni egyaránt. Fontos megjegyezni, hogy a rétegek felvitele között érdemes hűtőbe rakni, hogy a krém megdermedjen egy kicsit, de a töltés előtt is érdemes. Jó étvágyat hozzá!

Csokoládékrém

  1. A csokiréteghez a habtejszínt és az édesítőt felforraljuk, majd mehet bele a kakaópor és a csoki, folyamatos keverés mellett addig hűtjük, amíg besűrűsödik.

Szilvás réteg

  1. A szilvás réteghez, egyszerűen a kimagozott szilvákat felkockázzuk, majd egy kevés vízzel és az édesítővel elkezdjük párolni, amíg félig puha nem lesz, majd egy kevés szilvalevet merjünk ki egy tálba és az étkezési keményítővel csomómentesre keverjük, majd mehet vissza a fazékba és alaposan elkeverjük. Majd mehet a hűtőbe pihenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!