Szilvás csokitorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskótaalap
-
101 kcal
-
6g édesítőszer0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
6 kcal
-
20g mandulatej8 kcal
-
16g vaj112 kcal
-
17 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Csokoládékrém
-
18 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
4g édesítőszer0 kcal
-
19 kcal
-
25g teavaj179 kcal
Szilvás réteg
-
88g szilva38 kcal
-
14 kcal
-
3g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
639
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskótaalap
-
811 kcal
-
50g édesítőszer0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
50 kcal
-
160g mandulatej61 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
137 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Csokoládékrém
-
145 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
30g édesítőszer0 kcal
-
148 kcal
-
200g teavaj1434 kcal
Szilvás réteg
-
700g szilva303 kcal
-
114 kcal
-
25g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
5115
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskótaalap
-
39 kcal
-
2.4g édesítőszer0 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
2 kcal
-
7.8g mandulatej3 kcal
-
6.1g vaj43 kcal
-
2.9g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
Csokoládékrém
-
7 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
1.5g édesítőszer0 kcal
-
3.2g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
9.7g teavaj70 kcal
Szilvás réteg
-
33.9g szilva15 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
1.2g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
248
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 805.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 110 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 236 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
639
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 425 g
-
Telített zsírsav 218 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1461 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6446.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 1395 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 744 mg
-
Foszfor 2818 mg
-
Nátrium 1352 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322.5 g
-
Cukor 147 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 879.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 560 mg
-
Retinol - A vitamin: 2961 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1884 micro
-
β-crypt 243 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1302 micro
Összesen
5115
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
Piskótaalap
-
50 g édesítőszer
-
3 db tojás
-
60 g finomliszt
-
160 ml mandulatej
-
125 g vaj
-
60 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
Csokoládékrém
-
30 g édesítőszer
-
6.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
200 g teavaj
Szilvás réteg
-
2 ek étkezési keményítő
-
25 g édesítőszer
-
fahéj ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
szegfűszeg ízlés szerint
Elkészítés
Piskótaalap
- A brownieval kezdjük, külön mérjük és rakjuk össze a száraz és nedves hozzávalókat, majd az étcsokit a vajjal együtt mikróban felmelegítjük, majd szép csomómentesre keverjük. Ezután a nedves hozzávalókat és a csokit hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és csomómentesre keverjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig süssük.
- A piskótát 3 részre vágjuk, majd elkezdjük a töltelék felvitelét. Szilvás réteg fele, majd a csokis krém, kicsit kevesebb mint a fele, és így szépen sorban egészen addig, amíg a tetejére már csak egy piskóta marad. Érdemes egyébként a tetejére hagyni egy kevés csokis krémet, megkenni és díszíteni egyaránt. Fontos megjegyezni, hogy a rétegek felvitele között érdemes hűtőbe rakni, hogy a krém megdermedjen egy kicsit, de a töltés előtt is érdemes. Jó étvágyat hozzá!
Csokoládékrém
- A csokiréteghez a habtejszínt és az édesítőt felforraljuk, majd mehet bele a kakaópor és a csoki, folyamatos keverés mellett addig hűtjük, amíg besűrűsödik.
Szilvás réteg
- A szilvás réteghez, egyszerűen a kimagozott szilvákat felkockázzuk, majd egy kevés vízzel és az édesítővel elkezdjük párolni, amíg félig puha nem lesz, majd egy kevés szilvalevet merjünk ki egy tálba és az étkezési keményítővel csomómentesre keverjük, majd mehet vissza a fazékba és alaposan elkeverjük. Majd mehet a hűtőbe pihenni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6714
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 23.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
cukormentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szakál Benjámin
22 recept