Szilvalekvár Giovanna konyhájából ízesen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Giovanna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
599
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
5981
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 301.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 597 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
599
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1674.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 567 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1400 g
-
Cukor 1333 mg
-
Élelmi rost 74 mg
VÍZ
-
Összesen 3016.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 369 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 276 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5972 micro
-
β-crypt 987 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2625 micro
Összesen
5981
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedekre vágjuk, és kétfelé vesszük. Két lábasba szintezzük: szilva+kevés cukor+pálinka, és lefedve állni hagyjuk 2 órát, közben egyszer átkeverjük. Az egyik lábasba mehet a citromfű is.
- A két adag szilvát feltesszük főni a maradék cukrokkal. Botmixerrel enyhén pürésíthetjük, bár szerintem úgy gusztibb,ha darabos marad.
- Abba a lábasba, amelyikbe nem citromfüvet tettünk, abba mehet a szeder, ezután szintén átkeverjük botmixerrel is. Mehet mindkettőbe a dzsemfix is.
- Mindkét lekvárt alacsony lángon főzzük sűrű kevergetés mellett 2 órán át, majd tiszta üvegekbe töltjük, töltés után pár percre fejjel lefelé fordítjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12098
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Giovanna
46 recept
A szilvalekvárt bár egy picit tovább kell főzni, de az eredmény kárpótol minket! Főleg ha elég bátrak vagyunk, hogy kísérletezzünk az ízesítéssel. Kevesebb cukor is elég bele, de a fűszerezések lehetősége végeláthatatlan... Kóstoljátok meg az enyémet!:)