r
Nosalty Logó

Szilvakrémes rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Szilvakrémes rácsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4498 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 226 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4517.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1983 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.1 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3006 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 4498 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a krémet készítjük el. A szilvákat alaposan megmossuk, szárukat és magjukat eltávolítjuk, a gyümölcshúst kisebb darabokra vagdaljuk. Egy kisebb edényben 2 dl vízzel 10-15 perc alatt puhára főzzük. (Ha a szilva még keményebb volt, akkor pépesíthetjük turmixgéppel, én párszor átnyomtam krumplitörővel.)
  2. A pudingport a cukorral és 2 dl vízzel csomómentesre kavarjuk, hozzáöntjük a szílvapüréhez és pár perc (3-4) alatt sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és beleszórjuk a fűszerkeveréket. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben párszor keverjük meg.
  3. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport és a fahéjat. A két részt összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  4. Lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, majd vegyük ketté úgy, hogy egy nagyobb darab tésztát (kb 2/3-a) nyújtsuk el a tepsi méretére és margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe simítsuk.
  5. Borítsuk rá a kihűlt szilvakrémet és szépen, egyenletesen kenjük el.
  6. A maradék tésztát nyújtsuk vékonyra (kb 3-4 mm-re), és egy késsel vagy derelyemetszővel vágjunk 1 cm széles csíkokat, majd a krémre fektetve rácsozzuk be a sütit.
  7. Előmelegített sütőben süssük meg.
  8. Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében tegyük hűtőbe pár órára, akár egy éjszakára. (Takarjuk le alufóliával, másnapra a tészta is szépen megpuhul, nem fog töredezni szeleteléskor.)
  9. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20965
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvakrémes rácsos
Andi80_ 380 recept

Sajnos a kertben a szilvafa még annyira fiatal, hogy egyáltalán nem terem. A boltban pedig olyan volt a gyümölcs minősége, hogy jobb nem is beszélni róla. Ezért felbontottam egy üveget a szilvabefőttből. Ezt a sütit akkor készítettem, amikor hazalátogattunk a szülőkhöz és valami különleges, gyümölcsös finomsággal szerettem volna meglepni őket. Nem kell megijedni, ha a süti készítésekor a szilvakrém elég folyékony, másnapra szépen megköt és a tészta is gyönyörűen megpuhul.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...