r
Nosalty Logó

Szicíliai kávétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szicíliai kávétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2278.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 2261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt alsó-felső állásban előmelegítjük 175 °C-ra. Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát kizsírozunk (ez a hagyományosnak a fele), de az alját ki is lehet bélelni sütőpapírral, és úgy rátenni a karimáját. A mandulát finomra őröljük, még finomabb lesz, ha előtte a 100 °C-os sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.
  2. Egy kisebb lábasban vízfürdő felett megolvasztjuk az eltördelt csokoládét és a vajat. Néha át kell keverni, míg bársonyosan sima nem lesz, de vigyázzunk, ne melegedjen túl!
  3. A kávét frissen lefőzzük, és a rummal együtt a csokoládémasszához keverjük. (A presszókávét főzzük intenzívre, hisz ez adja meg az aromáját! Ha lehet, ne használjunk Nescafét!)
  4. A tojásokat egy tálkában villával felverjük (ha ügyesek vagyunk, ezt el is hagyhatjuk, a tojások mehetnek egyenesen a csokoládéba, csak gyorsan el kell keverni), és belekeverjük a masszába. Hozzáadjuk a cukrot és az őrölt mandulát is, és fakanállal alaposan elkeverjük, míg krémes nem lesz. Egy sűrűn folyó, krémes masszát kell kapnunk. Robotgéppel is készülhet, ebben az esetben külön habosra kell verni a tojásokat, és a masszához adni. Ez most egy egyszerűsített változat, a sütemény így egy kicsit tömörebb lesz.
  5. A masszát egyenletesen betöltjük a formába, betoljuk a sütőbe, és tűpróbáig sütjük, ami nagyjából 35 perc. Nem kell túlsütni, csak épp addig, hogy ne ragadjon.
  6. Ha kész, félig kinyitjuk az ajtót, és 10 percig hűlni hagyjuk, majd kivesszük, és teljesen lehűtjük a süteményt.
  7. Ha darabos a lekvár, akkor botmixerrel pürésítjük. A lehűlt süteményt kivesszük a formából, vízszintesen elvágjuk, és megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a tetejét. Porrá őrölt cukorral megszórjuk. A lekvárt mellé is adhatjuk, de például gyümölcsfagylalt vagy gépben elkészített sorbet is remekül passzol hozzá, főleg nagy hőségben!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 413
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19910
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csokoládétorta mindig nagy kedvenc, ez most egy gyors, sőt gluténmentes változat is, hisz csupán mandula van benne. Amitől igazán különleges lesz, az egy jó erős, zamatos presszókávé, így készítik Szicíliában is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...