Szicíliai kávétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
5g feketekávé0 kcal
-
1g rum2 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
15g lekvár/ dzsem42 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Összesen
283
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
40g feketekávé4 kcal
-
8g rum18 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
120g lekvár/ dzsem334 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
2261
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
15.9g étcsokoládé87 kcal
-
9.6g vaj69 kcal
-
6.4g feketekávé1 kcal
-
1.3g rum3 kcal
-
26.3g tojás33 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
15.9g mandula94 kcal
-
19.1g lekvár/ dzsem53 kcal
-
2.2g porcukor9 kcal
Összesen
361
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
283
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 146.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2278.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 1015 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.2 g
-
Cukor 145 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 206.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 645 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 503 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 762 micro
Összesen
2261
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
361
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt alsó-felső állásban előmelegítjük 175 °C-ra. Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát kizsírozunk (ez a hagyományosnak a fele), de az alját ki is lehet bélelni sütőpapírral, és úgy rátenni a karimáját. A mandulát finomra őröljük, még finomabb lesz, ha előtte a 100 °C-os sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.
- Egy kisebb lábasban vízfürdő felett megolvasztjuk az eltördelt csokoládét és a vajat. Néha át kell keverni, míg bársonyosan sima nem lesz, de vigyázzunk, ne melegedjen túl!
- A kávét frissen lefőzzük, és a rummal együtt a csokoládémasszához keverjük. (A presszókávét főzzük intenzívre, hisz ez adja meg az aromáját! Ha lehet, ne használjunk Nescafét!)
- A tojásokat egy tálkában villával felverjük (ha ügyesek vagyunk, ezt el is hagyhatjuk, a tojások mehetnek egyenesen a csokoládéba, csak gyorsan el kell keverni), és belekeverjük a masszába. Hozzáadjuk a cukrot és az őrölt mandulát is, és fakanállal alaposan elkeverjük, míg krémes nem lesz. Egy sűrűn folyó, krémes masszát kell kapnunk. Robotgéppel is készülhet, ebben az esetben külön habosra kell verni a tojásokat, és a masszához adni. Ez most egy egyszerűsített változat, a sütemény így egy kicsit tömörebb lesz.
- A masszát egyenletesen betöltjük a formába, betoljuk a sütőbe, és tűpróbáig sütjük, ami nagyjából 35 perc. Nem kell túlsütni, csak épp addig, hogy ne ragadjon.
- Ha kész, félig kinyitjuk az ajtót, és 10 percig hűlni hagyjuk, majd kivesszük, és teljesen lehűtjük a süteményt.
- Ha darabos a lekvár, akkor botmixerrel pürésítjük. A lehűlt süteményt kivesszük a formából, vízszintesen elvágjuk, és megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a tetejét. Porrá őrölt cukorral megszórjuk. A lekvárt mellé is adhatjuk, de például gyümölcsfagylalt vagy gépben elkészített sorbet is remekül passzol hozzá, főleg nagy hőségben!
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 413
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19896
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A csokoládétorta mindig nagy kedvenc, ez most egy gyors, sőt gluténmentes változat is, hisz csupán mandula van benne. Amitől igazán különleges lesz, az egy jó erős, zamatos presszókávé, így készítik Szicíliában is!