r
Nosalty Logó

Szicíliai citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Szicíliai citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta készítése

Krém készítés

Sütés

Összesen 580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta készítése

Krém készítés

Sütés

Összesen 6974 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta készítése

Krém készítés

Sütés

Összesen 351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    357 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    899.5 g
  • Cukor
    631 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3271 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1763 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 6974 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 351 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta készítése

Krém készítés

Sütés

Elkészítés

Tészta készítése

  1. A lisztet és porcukrot elkeverjük, a vajat belemorzsoljuk, és gyorsan tésztává keverjük.
  2. Lehűtjük a hűtőben, kb. 1 óra.
  3. Fél centi vastagra kinyújtjuk, és tíz centis köröket szúrunk ki belőle. Széles, nagy linzerkosár formába vagy flexipán formába rakjuk.
  4. 180 C fokon 10 perc alatt megsütjük.

Krém készítés

  1. Egész tojást cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a citrom levét és reszelt héját.
  2. A vajat megolvasztjuk, és a tojásos cukorral sűrű állagra főzzük, állandó keverés mellett. Figyeljünk, hogy 80 foknál ne legyen melegebb mert kicsapódhat a tojás. 2 hétig is eláll.

Sütés

  1. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük.
  2. A kisült tésztába a krémet betöltjük, és a tetejére díszesen felrakjuk a habot.
  3. A végén szakács gázégővel a habot karamellizáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17627
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 11.

Ajánló

Két-három napig is eláll, de nem fog maradni...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szicíliai citromtorta
Friedrich Antal 76 recept

Olaszországi nyaralás alkalmával találtuk ezt a finom desszertet.

Hozzávalók

Tészta készítése

Krém készítés

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...