r
Nosalty Logó

Szezámmagos sajtos rudak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Szezámmagos sajtos rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A sajtos rudakhoz

A tetejére

Összesen 848 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A sajtos rudakhoz

A tetejére

Összesen 3397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A sajtos rudakhoz

A tetejére

Összesen 439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 848 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.8 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5476 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    3248 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2039 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2005 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 3397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 439 kcal

Hozzávalók

A sajtos rudakhoz

A tetejére

Elkészítés

A sajtos rudakhoz

  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap kivesszük, hagyjuk kicsit kiengedni. Vékonyra nyújtjuk, villával felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőben világos-aranybarnára sütjük.
  4. Lezárt dobozban sokáig tárolható . . . ha marad belőle!;)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 37814
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Millie kedvenc sós rágcsájából készítettem ezeket a szezámmagos rudakat.

Hozzávalók

A sajtos rudakhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...