r
Nosalty Logó

Szezámmagos rántott burgonya

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Edit
Szezámmagos rántott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3817 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    199.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4138.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1253 mg
  • Nátrium
    1652 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 3817 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk tetszés szerint, hosszában vagy keresztben.
  2. A panírhoz a tojást kicsit jobban megsózzuk, mint amikor húst panírozunk, mert a burgonyát nem sózzuk le.
  3. A zsemlemorzsába beleszórunk tetszőleges mennyiségű szezámmagot.
  4. Az ismert módon / liszt, tojás, zsemlemorzsa / bepanírozzuk a burgonyaszeleteket , és forró olajban , lassú tűzön kisütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20740
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 18.

Ajánló

Azért nem írok mennyiséget, mert sosem magában készítetm, hanem rántott hús mellé.  A rántott burgonya mellé nagyon finom a  tejföl fokhagymakrémmel, sóval  és  pici  borssal kikeverve. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nem emlékszem , hogy honnan van ez a recept, de van amikor elkap egy őrült gondolat és rántottnapot tartok. Ez azt jelenti, hogy mindenféle rántott dolgot csinálok. Rántott húst / csirke ,disznó / , rántott karfiolt, rántott karalábét, rántott hagymát,  rántptt burgonyát,  rántott sajtot  és mellé tartármártást, plusz valami salátát. Egy órányi panírozás után /mivel sokan vagyunk/, már megbánom, de olyankor már nincs mit tenni:)...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...