r
Nosalty Logó

Szezámmagos-krumplis húsgolyó fürjtojással és paradicsomsalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Szezámmagos-krumplis húsgolyó fürjtojással és paradicsomsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Húsgolyó

Paradicsomsaláta

Összesen 1441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Húsgolyó

Paradicsomsaláta

Összesen 5758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Húsgolyó

Paradicsomsaláta

Összesen 234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5789 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 1441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    150.2 g

Zsír

  • Összesen
    515.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    173 g
  • Koleszterin
    2048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4347 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1569.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    183 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    1070 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    4069 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    2090 micro
Összesen 5758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    942 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Húsgolyó

Paradicsomsaláta

Elkészítés

Húsgolyó

  1. A szikkadt zsemlét áztassuk be tejbe, majd amikor már megszívta magát, nyomkodjuk ki.
  2. A darált húshoz egy kisebb lyukú reszelőn, reszeljük hozzá a megpucolt krumplit, a vöröshagymát, és a fokhagymát.
  3. Ezután adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, az egész tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd alaposan gyúrjuk össze, és hagyjuk a húsmasszát egy fél órát állni.
  4. Közben a fürjtojásokat szedjük ki a medvehagymás-olajos pácból, és csepegtessük le.
  5. Ezután a húsmasszából csippentsünk le kisebb darabot, a tenyerünkbe nyomkodjuk kicsit szét, helyezzünk a közepébe egy fürjtojást, formázzuk meg, majd forgassuk bele a szezámmagba.
  6. Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele a húsgolyókat, majd kisebb hőfokon, többször átfordítva süssük szép aranybarnára.
  7. Amikor a húsgolyók átsültek, és szép aranybarnák, szedjük ki papírtörlőre, majd tálalásig tartsuk melegen.

Paradicsomsaláta

  1. Egy tálba kanalazzuk bele a mézet és a mustárt, szórjuk meg egy csipet sóval, facsarjuk hozzá a citromlevet, és adjunk hozzá két evőkanállal a medvehagymás olajból, majd keverjük össze.
  2. Ezután adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot, szórjuk meg az apróra vágott vöröshagymával, majd óvatosan keverjük, forgassuk össze, és hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
  3. Tálaláskor a frissen kisült fürjtojásos húsgolyókat a paradicsomsalátával kínáljuk. Ízlés szerint készíthetünk nagyobb húsgolyót is, melynek a közepébe főtt tyúktojást tehetünk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 254
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Húsgolyó

Paradicsomsaláta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...