r
Nosalty Logó

Szerencsét hozó vatikáni kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szerencsét hozó vatikáni kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    227 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4484.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    886.6 g
  • Cukor
    530 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 5921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hétfőn kimérünk 2,5 dl cukrot.
  2. Kedden ráöntünk 2,5 dl tejet, de nem keverjük össze.
  3. Szerdán rászórunk 2,5 dl lisztet, és még mindig nem keverjük össze.
  4. Csütörtökön fakanállal háromszor megkeverjük a tésztát.
  5. Pentek a sütés napja! A tésztához adunk még 2,5 dl cukrot, 2,5 dl tejet és 2,5 dl lisztet, jól elkeverjük. Négy részre osztjuk a tésztát, ebből három részt továbbajándékozunk.
  6. A maradék negyedhez hozzáadjuk a tojást, az olajat, még 2,5 dl lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a diót, csipet sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a mazsolát és az étcsokoládét.
  7. Jól összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 61657
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a kenyér szerencsét hoz az egész családnak! Annak, aki süti, telejesíti egy kivanságát. Az életben azonban csak egyszer készítheti el mindenki. Hétfőn kell elkezdeni. Mindig a konyhában kell tárolni az ajandékba kapott kovászt. Lényeges, hogy ne tedd a hűtőbe! Öntsd a kovászt műanyag- vagy üvegtálba, és takard le konyharuhával! Fém ne érintkezzen a tésztával!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...