r
Nosalty Logó

Szerencsés bableves gazdagon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Szerencsés bableves gazdagon
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

884
Kalória
46.7g
Fehérje
75.1g
Szénhidrátok
45.5g
Zsír
637.8g
Víz
62.5g
Koleszterin
14.5g
Rost
7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2288.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    637.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2974 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    186.9 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9153.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    5665 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    2551.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1463 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1804 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11895 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 3534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a lencsét és a babot.
  2. Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, kolbászt és a felkockázott csülköt.
  3. Pár percig kevergetjük, beletesszük a lencsét, babot, babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, és felöntjük vízzel.
  4. Tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor megfőtt a bab és a lencse, besűrűsítjük vele a levest. Kifacsart citromlével ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Lencse által kapta a nevet ez a leves:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!