r
Nosalty Logó

Szerecsendiós rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kiz
Szerecsendiós rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 810 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 810 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3327.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1658 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 3242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    588 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított karfiolt feltesszük főni sós vízben. Egy csészényi rizst kis olajon fehéredésig pirítunk, kétszeres sós/ételízesítős vízben felforraljuk, ezután elzárjuk a gázt, lefedjük és 15-20 percen keresztül dagadni hagyjuk.
  2. Közben egy serpenyőben hagymát pirítunk, hozzáadjuk a darált húst és sóval, borssal, majorannával, szerecsendióval és pirospaprikával ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadunk egy kevés paradicsomszószt, megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, és készre főzzük..
  3. Egy nagy doboz tejfölbe 1 tojást, és szerecsendiót keverünk.
  4. A megfőtt rizst és a darált húst összekeverjük, majd a felét a tepsi aljában elterítjük. Ezután következik a karfiol és a tejföl fele. Ezt mégegyszer megismételjük, majd a tetejére füstölt sajtot szórunk. És már mehet is a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 11187
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kívánt eredmény elérése érdekében a főzéshez rozé fröccs fogyasztása javallott.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...