r
Nosalty Logó

Szentgyörgyi mákos palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Szentgyörgyi mákos palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsinta tésztájához

A töltelékhez

  • 37.5 dkg mák (darált)
  • 18.8 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 2.5 dl tej (forralt, amivel meglocsoljuk a tölteléket)

Az öntethez

A tetejére

1410
Kalória
40.8g
Fehérje
164.1g
Szénhidrátok
65.4g
Zsír
131.1g
Víz
297.8g
Koleszterin
17.4g
Rost
66.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A palacsinta tésztájához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 1410 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A palacsinta tésztájához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 5631 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A palacsinta tésztájához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 230 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2927.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    131.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 1410 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.3 g

Zsír

  • Összesen
    261.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11708.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    5583 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1166 mg
  • Foszfor
    3589 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    656.2 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    524.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1459 micro
Összesen 5631 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

A palacsinta tésztájához

  1. A tészta hozzávalóiból palacsintákat sütünk.
  2. Elkészítjük a tölteléket, majd megtöltjük a palacsintákat.
  3. A betöltött palacsinták két végét eltávolítjuk, a közepét három egyenlő részre vágjuk.
  4. Egy tűzálló tálban szorosan egymás mellé állítgatjuk a kis palacsintahasábokat.
  5. Összekeverjük az öntethez valókat, és a hasábok tetejére locsoljuk.
  6. Addig sütjük, míg az öntetet jól be nem szívja.
  7. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrokat és a baracklekvárt.
  8. A megsült palacsinta tetejére rákenjük az ízesített habot, csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, míg a hab a tetejére szárad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon szeretjük a palacsintának bármilyen változatát, a mai ebédre ezt választottam. Nyáron a családdal, a barátokkal palacsintapartikat szoktunk rendezni a kertben, különböző receptek alapján készülnek a palacsinták. A társaság meg jókedvűen és jó étvággyal nagyon gyorsan üresre varázsolja a tányérokat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!