r
Nosalty Logó

Szent György-hegyi almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Judittaal
Szent György-hegyi almatorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4731 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 592 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    331.2 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1523.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3038 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2906 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 4731 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma aljába méretre vágjuk a sütőpapírt. Egy tálban elmorzsoljuk a babapiskótát, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat.
  2. Kicsit összegyúrjuk és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Ezután a hűtőben pihen 1-2 órát. Kb 1,5 kilós mennyiségből, pucolás, párolás majd pürésítés után 500 g mennyiségű almapüré lesz.
  3. Kevesebbet és többet is lehet használni, vagy akár kész almapürével is készíthető.
  4. A babapiskóta rétegre rárakunk egy ujjnyi almapüré réteget, ezt a réteget megszórjuk egy kis fahéjas porcukorral majd berakjuk a hűtőbe.
  5. Közben a robotgép segítségével felverjük a tejszínhabot. Összekeverjük az almával és egy kis fahéjjal.
  6. Ezt az almás habot belekanalazzuk és szépen eloszlatjuk a tortaformában. A tetejét megszórjuk egy kis kakaóporral. Ismét a hűtőben pihen kb. 2-3 órát.
  • Tepsi mérete: 24
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 278
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Judittaal 8 recept

Mi a torta névadó almáját a Szent György-hegyről kaptuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...