r
Nosalty Logó

Szénhidrát-csökkentett kakaós kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
anyucika26
Szénhidrát-csökkentett kakaós kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A citromos részhez

A kakaós részhez

815
Kalória
45.7g
Fehérje
108.9g
Szénhidrátok
21.9g
Zsír
97.7g
Víz
146.5g
Koleszterin
5.8g
Rost
12.4g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A citromos részhez

A kakaós részhez

Összesen 815 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A citromos részhez

A kakaós részhez

Összesen 1630 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A citromos részhez

A kakaós részhez

Összesen 178 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 815 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    195.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1630 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Hozzávalókat kimérjük, egy tálban a száraz alapanyagokat összekeverjük.
  2. A tejben az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, majd mindent hozzáadunk a liszthez. Fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen minden alapanyag. Mixerrel összedolgozzuk, de nem teljesen simára még.
  3. Megmérjük és elfelezzük. Az egyik feléhez reszelt citromhéjat és citrom levét teszünk (ízlés szerint, ki hogy szereti, én jó sokat tettem bele), meg egy pici vanília aroma, vagy vaníliás cukor. Ezt jól összedolgozzuk, majd a kelesztőtálba tesszük.
  4. Ezután a másik feléhez teszünk 2 ek kakaóport, amit előzőleg 3 ek tejben elkeverünk. Ezt is jól összedolgozzuk, majd mehet a kelesztőtálba. 45-55 percig kelesztjük, hogy duplájára keljen.
  5. Ezután mindkét tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtjuk. Szélességre akkora legyen, mint a forma, amibe tesszük, hosszúságra meg amekkorára sikerül. A fehérre tesszük a csokisat, és így is megnyújtjuk kicsit.
  6. Feltekerjük, majd egymás mellé teszünk a 4 kis rudat a formába. Vastag konyharuhával letakarjuk, és 1 órát hagyjuk pihenni.
  7. Előmelegítjük a sütőt, mielőtt betesszük, a tetejét tejjel lekenjük, és egy darab alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg a teteje.
  8. 55-60 percig sütjük, az utolsó 10 percben az alufólia nélkül.
  9. Rácson hűtjük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Imádom a hokkaido kalácsot, szerintem ez a legtökéletesebb kalács. De mivel próbálom leadni a szülés után rajtam maradt felesleget, így ezt is átalakítottam szénhidrát-csökkentetté. Fantasztikus!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!