Szénhidrát-csökkentett kakaós kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
anyucika26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
125g diabetikus liszt413 kcal
-
25g diabetikus liszt83 kcal
-
3g sikér9 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
1g tejpor5 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
90g tej50 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g édesítőszer0 kcal
A citromos részhez
-
85g citrom13 kcal
-
19 kcal
A kakaós részhez
-
23 kcal
-
15g tej8 kcal
Összesen
815
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
250g diabetikus liszt825 kcal
-
50g diabetikus liszt165 kcal
-
5g sikér19 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
2g tejpor10 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
180g tej101 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g édesítőszer0 kcal
A citromos részhez
-
170g citrom26 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A kakaós részhez
-
46 kcal
-
30g tej17 kcal
Összesen
1630
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
27.3g diabetikus liszt90 kcal
-
5.5g diabetikus liszt18 kcal
-
0.5g sikér2 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
0.2g tejpor1 kcal
-
2.2g élesztő2 kcal
-
19.6g tej11 kcal
-
10.9g habtejszín32 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
2.7g édesítőszer0 kcal
A citromos részhez
-
18.5g citrom3 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
A kakaós részhez
-
2.2g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
3.3g tej2 kcal
Összesen
178
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 610.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 97.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
815
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.4 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1220.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 195.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
1630
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 csipet aszkorbinsav
-
2 dkg élesztő
-
18 ek tej
-
1 csipet só
-
1 db tojás
A citromos részhez
A kakaós részhez
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek tej
Elkészítés
A tésztához
- Hozzávalókat kimérjük, egy tálban a száraz alapanyagokat összekeverjük.
- A tejben az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, majd mindent hozzáadunk a liszthez. Fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen minden alapanyag. Mixerrel összedolgozzuk, de nem teljesen simára még.
- Megmérjük és elfelezzük. Az egyik feléhez reszelt citromhéjat és citrom levét teszünk (ízlés szerint, ki hogy szereti, én jó sokat tettem bele), meg egy pici vanília aroma, vagy vaníliás cukor. Ezt jól összedolgozzuk, majd a kelesztőtálba tesszük.
- Ezután a másik feléhez teszünk 2 ek kakaóport, amit előzőleg 3 ek tejben elkeverünk. Ezt is jól összedolgozzuk, majd mehet a kelesztőtálba. 45-55 percig kelesztjük, hogy duplájára keljen.
- Ezután mindkét tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtjuk. Szélességre akkora legyen, mint a forma, amibe tesszük, hosszúságra meg amekkorára sikerül. A fehérre tesszük a csokisat, és így is megnyújtjuk kicsit.
- Feltekerjük, majd egymás mellé teszünk a 4 kis rudat a formába. Vastag konyharuhával letakarjuk, és 1 órát hagyjuk pihenni.
- Előmelegítjük a sütőt, mielőtt betesszük, a tetejét tejjel lekenjük, és egy darab alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg a teteje.
- 55-60 percig sütjük, az utolsó 10 percben az alufólia nélkül.
- Rácson hűtjük ki.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6083
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
anyucika26
10 recept
Imádom a hokkaido kalácsot, szerintem ez a legtökéletesebb kalács. De mivel próbálom leadni a szülés után rajtam maradt felesleget, így ezt is átalakítottam szénhidrát-csökkentetté. Fantasztikus!