r
Nosalty Logó

Szénhidrát-csökkentett kakaós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
anyucika26
Szénhidrát-csökkentett kakaós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A citromos részhez

A kakaós részhez

Összesen 815 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A citromos részhez

A kakaós részhez

Összesen 1630 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A citromos részhez

A kakaós részhez

Összesen 178 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 815 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1630 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citromos részhez

A kakaós részhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Hozzávalókat kimérjük, egy tálban a száraz alapanyagokat összekeverjük.
  2. A tejben az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, majd mindent hozzáadunk a liszthez. Fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen minden alapanyag. Mixerrel összedolgozzuk, de nem teljesen simára még.
  3. Megmérjük és elfelezzük. Az egyik feléhez reszelt citromhéjat és citrom levét teszünk (ízlés szerint, ki hogy szereti, én jó sokat tettem bele), meg egy pici vanília aroma, vagy vaníliás cukor. Ezt jól összedolgozzuk, majd a kelesztőtálba tesszük.
  4. Ezután a másik feléhez teszünk 2 ek kakaóport, amit előzőleg 3 ek tejben elkeverünk. Ezt is jól összedolgozzuk, majd mehet a kelesztőtálba. 45-55 percig kelesztjük, hogy duplájára keljen.
  5. Ezután mindkét tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtjuk. Szélességre akkora legyen, mint a forma, amibe tesszük, hosszúságra meg amekkorára sikerül. A fehérre tesszük a csokisat, és így is megnyújtjuk kicsit.
  6. Feltekerjük, majd egymás mellé teszünk a 4 kis rudat a formába. Vastag konyharuhával letakarjuk, és 1 órát hagyjuk pihenni.
  7. Előmelegítjük a sütőt, mielőtt betesszük, a tetejét tejjel lekenjük, és egy darab alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg a teteje.
  8. 55-60 percig sütjük, az utolsó 10 percben az alufólia nélkül.
  9. Rácson hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6083
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szénhidrát-csökkentett kakaós kalács
anyucika26 10 recept

Imádom a hokkaido kalácsot, szerintem ez a legtökéletesebb kalács. De mivel próbálom leadni a szülés után rajtam maradt felesleget, így ezt is átalakítottam szénhidrát-csökkentetté. Fantasztikus!

Hozzávalók

A tésztához

A citromos részhez

A kakaós részhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...