r
Nosalty Logó

Székelykáposzta ahogy Edit készíti

4,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Székelykáposzta ahogy Edit készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

422
Kalória
20.6g
Fehérje
13.7g
Szénhidrátok
31.7g
Zsír
318.5g
Víz
103.7g
Koleszterin
4.3g
Rost
4.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.7 g

Zsír

  • Összesen
    254 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10813 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1975 mg
  • Nátrium
    7357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2548 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    669 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3378 micro
Összesen 3373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    78 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát kockákra vágjuk. A sertéslapockát felszeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk. Az oldalast is kisebb darabokra vágjuk. A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.
  2. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és együtt pirítjuk addig, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.
  3. Hozzáadjuk a köménymagot, a sót, a borsot, a majoránnát és az őrölt paprikát, majd a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, az összenyomott fokhagymát és a babérlevelet. Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje.
  4. Fedő alatt főzzük nagyjából 30 percen át, amíg a hús félig megpuhul.
  5. Ezután hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát. Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy a káposztát ellepje.
  6. Még 40-50 percen át főzzük fedő alatt, amíg a káposzta és a hús is megpuhul. A tejfölt a liszttel elkeverjük, vízzel hígítjuk, és behabarjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Télen több alkalommal elkészítem, finom házi, hordós káposztából. Szereti a családom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!