Székelyhidi májas
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g sertésmáj134 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g só0 kcal
Összesen
634
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g sertésmáj268 kcal
-
680g vöröshagyma248 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
1267
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
20.6g sertésmáj28 kcal
-
70g vöröshagyma25 kcal
-
8.8g napraforgó olaj77 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.6g só0 kcal
Összesen
130
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1855.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 1262 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 346.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6502 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 6502 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
634
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.6 g
Zsír
-
Összesen 92.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 602 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3711.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 755 mg
-
Nátrium 2524 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 693.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13004 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 52 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 542 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 13004 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1267
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1339 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 1339 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
4 nagy db vöröshagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A májat vékony szeletekre vágjuk, és olajon szép lassan, kevés adagokban megsütjük, tálaló tálra helyezzük, és vadfűszerrel meghintjük.
- A hagymát megpucoljuk, és felkarikázzuk vékony szeletekre vágva, egyszerre belehelyezzük a máj után maradt sütőolajba. Sózzuk meg alaposan, és hagyjuk fedő alatt párolódni. NEM SÜLNI!
- Ha kész a hagyma, öntsük rá a májra, pici borssal hintsük meg, és kész. Köretként krumplipüré illek a legjobban. Nyáron kovászos uborkával, kenyérrel is tálalható.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5949
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 03.
Ajánló
Főételnek, önálló ételnek is, egyaránt ajánljuk. Ha főétkezés, akkor száraz vörösbor illik mellé. Ha valaki nem szereti, a félédes bort is fel lehet kínálni mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tanácstalan voltam, mert 40 főre kellett gyors, egyszerű és laktató vacsorát készítenem. Egy kedves kolléga ötlete volt a Székelyhidi májas. Nagy sikert aratott, igaz savanyúval tálaltuk, és kenyeret adtunk hozzá. FONTOS: Vadmáj esetén előpárolás szükséges, ami egy 20-30 percet jelent - forráshoz közeli vízben- attól függően, hogy a máj milyen gyorsan fehéredik ki.