Szedres mille-feuille
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
63g leveles tészta232 kcal
-
100g szeder41 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
250g leveles tészta928 kcal
-
400g szeder165 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
21.7g leveles tészta81 kcal
-
34.8g szeder14 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8.7g porcukor34 kcal
-
34.8g habtejszín102 kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 148.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 183 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1475.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.2 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 592.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 1096 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 732 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 453 micro
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Hozzávalók
-
25 dkg leveles tészta
-
10 dkg porcukor
Elkészítés
- A konykakész/kinyújtott leveles tésztát egy nagy tepsibe helyezzük, megszurkáljuk, majd kb. 20 percig a hűtőben pihentetjük. Ez azért szükséges, hogy a tészta ne ugorjon össze a sütéskor.
- Sütés előtt permetezzük meg vízzel, és süssük aranybarnára. Ha biztosra akarunk menni, hogy ne púposodjon fel nagyon a tészta, akkor a tepsi tetejére egy rácsot helyezzünk, így menjen a sütőbe.
- A kihűlt tésztát először 10 cm-es csíkokra daraboljuk, majd a csíkokból 4-5 cm-es hasábokat vágunk.
- A tejszínt a porcukorral (ha nem édesített tejszínnel dolgozunk) és a vaníliarúd kikapart belsejével habbá verjük (ha szükséges, egy habfixálót tegyünk bele). Fontos, hogy a tejszínt felhasználás előtt legalább 12 órára tegyük hűtőbe, mert csak így lesz sikeres a kemény habbá verési folyamat! A tejszínt tegyük a habzsákba, majd következik a sütemény összeállítása.
- Összesen 3 réteg tésztát használunk fel egy-egy darabhoz. Az első réteg tésztára felváltva kerül szederszem és egy adag tejszínhab, majd ráteszünk egy újabb réteget, és ekkor megfordítjuk a mintát, ahol az alsó rétegnél szeder volt, oda most tejszínhab kerül, és fordítva.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7097
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.
Ajánló
Bármilyen friss gyümölccsel készíthetjük!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A NL Café szerint ez a franciák legszexibb sütije! Nos, hát mindenki maga ítélje meg, hogy ez valóban igaz-e, az biztos, a látványa csodás, és az íze... hmmm! A mille-feuille (mill-följ) jelentése ezer levél, ami valójában nem más, mint a franciák krémese, persze egy kicsit cifrázva. Náluk ugyanis nem sima főzött vaníliakrém kerül a rétegek közé, hanem sokszor cseresznyepálinkával vagy rummal ízesítik az úgynevezett cukrászkrémet, a legfelső réteget pedig fondant vagy cukormáz borítja. Nagy különbség az is, hogy a levelestészta-rétegeket karamellizálják, ettől ropogósabb és finomabb lesz. Nálam egy egyszerűsített verzió készült el: vaníliakrém helyett tejszínhabbal, de az eredeti is kipróbálásra vár, mert a főzött vaníliakrém a kedvencem. Ezt a verziót az egyik NL kiadványban találtam . Az elkészítésről fázisfotók itt láthatóak.