r
Nosalty Logó

Szedres mille-feuille

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szedres mille-feuille
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2648 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    183 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 2648 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konykakész/kinyújtott leveles tésztát egy nagy tepsibe helyezzük, megszurkáljuk, majd kb. 20 percig a hűtőben pihentetjük. Ez azért szükséges, hogy a tészta ne ugorjon össze a sütéskor.
  2. Sütés előtt permetezzük meg vízzel, és süssük aranybarnára. Ha biztosra akarunk menni, hogy ne púposodjon fel nagyon a tészta, akkor a tepsi tetejére egy rácsot helyezzünk, így menjen a sütőbe.
  3. A kihűlt tésztát először 10 cm-es csíkokra daraboljuk, majd a csíkokból 4-5 cm-es hasábokat vágunk.
  4. A tejszínt a porcukorral (ha nem édesített tejszínnel dolgozunk) és a vaníliarúd kikapart belsejével habbá verjük (ha szükséges, egy habfixálót tegyünk bele). Fontos, hogy a tejszínt felhasználás előtt legalább 12 órára tegyük hűtőbe, mert csak így lesz sikeres a kemény habbá verési folyamat! A tejszínt tegyük a habzsákba, majd következik a sütemény összeállítása.
  5. Összesen 3 réteg tésztát használunk fel egy-egy darabhoz. Az első réteg tésztára felváltva kerül szederszem és egy adag tejszínhab, majd ráteszünk egy újabb réteget, és ekkor megfordítjuk a mintát, ahol az alsó rétegnél szeder volt, oda most tejszínhab kerül, és fordítva.
  6. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7095
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.

Ajánló

Bármilyen friss gyümölccsel készíthetjük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A NL Café szerint ez a franciák legszexibb sütije! Nos, hát  mindenki maga ítélje meg, hogy ez valóban igaz-e, az biztos, a látványa csodás, és az íze... hmmm! A mille-feuille (mill-följ) jelentése ezer levél, ami valójában nem más, mint a franciák krémese, persze egy kicsit cifrázva. Náluk ugyanis nem sima főzött vaníliakrém kerül a rétegek közé, hanem sokszor cseresznyepálinkával vagy rummal ízesítik az úgynevezett cukrászkrémet, a legfelső réteget pedig fondant vagy cukormáz borítja. Nagy különbség az is, hogy a levelestészta-rétegeket karamellizálják, ettől ropogósabb és finomabb lesz. Nálam egy egyszerűsített verzió készült el: vaníliakrém helyett tejszínhabbal, de az eredeti is kipróbálásra vár, mert a főzött vaníliakrém a kedvencem. Ezt a verziót az egyik NL kiadványban találtam . Az elkészítésről fázisfotók itt láthatóak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk