Szedres kosárka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
AnnóFalva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tésztakosárkák
-
25g réteslap74 kcal
Krém
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
57g vaj406 kcal
-
0g só0 kcal
-
42g szeder17 kcal
Összesen
675
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
675
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.5 g
Zsír
-
Összesen 277.3 g
-
Telített zsírsav 172 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 731 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.2 g
-
Cukor 263 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 441.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2352 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 2281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 844 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
4056
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
341
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztakosárkák
- A réteslapot duplán vesszük, és felkockázzuk akkora méretűre, amekkora muffinformánk van.
- Minden egyes muffin mélyedésbe belenyomunk egy kocka réteslapot, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Krém
- A tojásfehérjéket és a cukrot egy hőálló tálba tesszük, majd vízgőz fölött addig melegítjük, amíg a keverékünk forró nem lesz. Kézi habverővel néha megkeverjük.
- Ezután levesszük a tűzről, és gépi habverővel kb. 10 percig verve kihűtjük.
- Ha a hab szép fényes lett és kihűlt, apró kockánként hozzáadjuk a vajat/margarint, illetve a sót.
- Ezután belekeverjük a szederpürét is. Ez egy kicsit be fogja húzni a krémünket.
- A gyönyörű lila krémünket ezután habzsákba töltjük, és belefújjuk a kosárkáinkba. Vagy akár bele is kanalazhatjuk. Szederszemekkel díszítjük őket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 930
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
AnnóFalva
8 recept
Szuper gyönyörű, nyárias, lila és végtelenül egyszerű elkészíteni.