Szederkrémes hólabda
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
5g tojás6 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
71 kcal
-
20g finomliszt74 kcal
-
0 kcal
-
4 kcal
-
23g tej13 kcal
A krémhez
-
27g szeder11 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
9g tej5 kcal
-
23g tej13 kcal
-
14g porcukor53 kcal
-
14g margarin98 kcal
A díszítéshez
-
7 kcal
-
5g tortabevonó30 kcal
-
6 kcal
-
2g szeder1 kcal
Összesen
446
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
110g cukor426 kcal
-
88g napraforgó olaj778 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
0 kcal
-
46 kcal
-
250g tej140 kcal
A krémhez
-
300g szeder124 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
100g tej56 kcal
-
250g tej140 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
150g margarin1076 kcal
A díszítéshez
-
12g kókuszreszelék79 kcal
-
60g tortabevonó328 kcal
-
71 kcal
-
20g szeder8 kcal
Összesen
4905
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
3g tojás4 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
4.8g napraforgó olaj42 kcal
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
13.6g tej8 kcal
A krémhez
-
16.3g szeder7 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
5.4g tej3 kcal
-
13.6g tej8 kcal
-
8.1g porcukor31 kcal
-
8.1g margarin58 kcal
A díszítéshez
-
0.7g kókuszreszelék4 kcal
-
3.3g tortabevonó18 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
1.1g szeder0 kcal
Összesen
265
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
446
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 267.1 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3095.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 910 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 758 mg
-
Nátrium 953 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 572 g
-
Cukor 329 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 366.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1341 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 212 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 1229 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1324 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 681 micro
Összesen
4905
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 db tojás
-
11 ek cukor
-
11 ek napraforgó olaj
-
15 evőkanál finomliszt
-
1 tk szódabikarbóna
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2.5 dl tej
A krémhez
A díszítéshez
-
2 ek kókuszreszelék
-
6 dkg tortabevonó
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tojást a cukorral, az olajjal alaposan elkeverjük.
- Egy másik tálban a liszthez adjuk a szódabikarbónát, a kakaót.
- A két részt összeforgatjuk. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet.
- Az előkészített tepsibe öntjük a masszát, és kb. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a szedret egy fémszűrőn átpasszírozzuk (hagyjunk pár db-ot a díszítéshez), a szűrő hátoldaláról gyakran kaparjuk le a sűrű gyümölcsvelőt. A visszamaradt magvakat kidobhatjuk.
- Elkészítjük a krémet: a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és hozzáöntjük a gyümölcsvelőt. Ebből sűrű krémet főzünk. Amíg kihűl, a margarint habosra kavarjuk a porcukorral. Majd a kihűlt szedres péphez keverjük.
- A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből. Egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval korongokat metszünk. A magasabb tornyocskákat három darabba vágjuk, a keskenyebbeket ketté. (Nekem a tepsi szélénél kicsit laposabb lett, onnan a korongokat csak kettévágtam.)
- A kihűlt krémből hagyunk kevéskét a díszítéshez, majd megkenjük a korongok minden emeletét és körben is.
- A kis tornyok oldalát megszórjuk kókuszreszelékkel.
- A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal, majd megkenjük a labdák tetejét.
- Ha megdermedt a csokimáz, szederkrémmel és egy-egy szem szederrel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23×38
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5861
- Feltöltés dátuma: 2012. július 31.
Ajánló
Hűtőben ajánlott tárolni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
A hólabda mintájára készült, de mindenkébb fel szerettem volna használni az idei első szedertermést. E két gondolatból született meg ez a fincsi és mutatós kis sütike. Nem túl édes, a szedertől kellemesen savanykás, jól esik a melegben.