r
Nosalty Logó

Szederkrémes hólabda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Szederkrémes hólabda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    267.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1324 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 4905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral, az olajjal alaposan elkeverjük.
  2. Egy másik tálban a liszthez adjuk a szódabikarbónát, a kakaót.
  3. A két részt összeforgatjuk. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet.
  4. Az előkészített tepsibe öntjük a masszát, és kb. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a szedret egy fémszűrőn átpasszírozzuk (hagyjunk pár db-ot a díszítéshez), a szűrő hátoldaláról gyakran kaparjuk le a sűrű gyümölcsvelőt. A visszamaradt magvakat kidobhatjuk.
  6. Elkészítjük a krémet: a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, és hozzáöntjük a gyümölcsvelőt. Ebből sűrű krémet főzünk. Amíg kihűl, a margarint habosra kavarjuk a porcukorral. Majd a kihűlt szedres péphez keverjük.
  7. A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből. Egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval korongokat metszünk. A magasabb tornyocskákat három darabba vágjuk, a keskenyebbeket ketté. (Nekem a tepsi szélénél kicsit laposabb lett, onnan a korongokat csak kettévágtam.)
  8. A kihűlt krémből hagyunk kevéskét a díszítéshez, majd megkenjük a korongok minden emeletét és körben is.
  9. A kis tornyok oldalát megszórjuk kókuszreszelékkel.
  10. A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal, majd megkenjük a labdák tetejét.
  11. Ha megdermedt a csokimáz, szederkrémmel és egy-egy szem szederrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5861
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Ajánló

Hűtőben ajánlott tárolni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szederkrémes hólabda
Andi80_ 380 recept

A hólabda mintájára készült, de mindenkébb fel szerettem volna használni az idei első szedertermést. E két gondolatból született meg ez a fincsi és mutatós kis sütike. Nem túl édes, a szedertől kellemesen savanykás, jól esik a melegben.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...