r
Nosalty Logó

Szatmári töltött káposzta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
janettaylor
Szatmári töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290.8 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7626.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    3689 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    4771.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1311 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    1845 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2191 micro
  • Kolin:
    1476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    840 micro
  • β-karotin
    4723 micro
  • β-crypt
    508 micro
  • Likopin
    54222 micro
  • Lut-zea
    3341 micro
Összesen 5106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    838 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta leveleit forró vízben megfonnyasztjuk (rövid idő kell csupán nekik), majd visszahűtjük, és eltávolítjuk a vastag ereket a szárából.
  2. A felaprított hagymát megdinszteljük kevés zsíron. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát és a borsot. A felét keverjük össze a darált hússal, a 3 tojással, a rizzsel és a fűszerekkel. A káposztalevelekbe szorosan betekerjük, majd 2 oldalon benyomkodjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék. A maradék paprikás hagymából a liszt hozzáadásával vékony rántást készítünk.
  3. Előveszünk egy jó nagy lábast, és kikenjük zsírral, majd beletesszük a rántást; és szorosan egymás mellé a káposztákat. Belekanalazzuk a paradicsomlevet vagy -pürét, és felöntjük vízzel, hogy egy jó ujjnyira lepje el.
  4. Forrás után legalább egy órát főzzük, majd tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 123709
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Anyukám féle, és olyan izgalmas, hogy még egy megyén belül is mennyire eltérő az a bizonyos töltött káposzta. Míg a szabolcsiak előszeretettel tesznek bele füstölt húsokat is, addig a szatmárinál inkább a belsejébe szokott kerülni mondjuk sonkakocka. A legkiválóbb számomra a málékásás és tormalevélben töltött. Talán arról majd a későbbiekben. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...