r
Nosalty Logó

Szatmári töltött káposzta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
janettaylor
Szatmári töltött káposzta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

640
Kalória
36.3g
Fehérje
66.9g
Szénhidrátok
25.4g
Zsír
596.5g
Víz
155.2g
Koleszterin
10g
Rost
12.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    596.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290.8 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7626.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    3689 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    4771.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1311 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    1845 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2191 micro
  • Kolin:
    1476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    840 micro
  • β-karotin
    4723 micro
  • β-crypt
    508 micro
  • Likopin
    54222 micro
  • Lut-zea
    3341 micro
Összesen 5106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    838 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

  1. A káposzta leveleit forró vízben megfonnyasztjuk (rövid idő kell csupán nekik), majd visszahűtjük, és eltávolítjuk a vastag ereket a szárából.
  2. A felaprított hagymát megdinszteljük kevés zsíron. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát és a borsot. A felét keverjük össze a darált hússal, a 3 tojással, a rizzsel és a fűszerekkel. A káposztalevelekbe szorosan betekerjük, majd 2 oldalon benyomkodjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék. A maradék paprikás hagymából a liszt hozzáadásával vékony rántást készítünk.
  3. Előveszünk egy jó nagy lábast, és kikenjük zsírral, majd beletesszük a rántást; és szorosan egymás mellé a káposztákat. Belekanalazzuk a paradicsomlevet vagy -pürét, és felöntjük vízzel, hogy egy jó ujjnyira lepje el.
  4. Forrás után legalább egy órát főzzük, majd tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 80 perc

Anyukám féle, és olyan izgalmas, hogy még egy megyén belül is mennyire eltérő az a bizonyos töltött káposzta. Míg a szabolcsiak előszeretettel tesznek bele füstölt húsokat is, addig a szatmárinál inkább a belsejébe szokott kerülni mondjuk sonkakocka. A legkiválóbb számomra a málékásás és tormalevélben töltött. Talán arról majd a későbbiekben. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!