Szárított paradicsomos kenyér
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
75g víz0 kcal
-
6 kcal
-
3g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
26 kcal
Összesen
497
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
300g víz0 kcal
-
23 kcal
-
11g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
103 kcal
Összesen
1985
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
57.6g finomliszt210 kcal
-
34.6g víz0 kcal
-
0.8g instant élesztő3 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
1.2g cukor4 kcal
-
4.6g szárított paradicsom12 kcal
Összesen
229
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1394.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 1083 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 91.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4590 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
497
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5578.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 727 mg
-
Nátrium 4332 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 365.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18361 micro
-
Lut-zea 658 micro
Összesen
1985
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 499 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2115 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
-
500 g finomliszt
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 ek só
-
1 ek cukor
-
40 g szárított paradicsom
Elkészítés
- A lisztet tiszta munkafelületre öntjük, kezünkkel fészket készítünk a közepén. Óvatosan a mélyedésbe öntjük a vizet, beleszórjuk az élesztőt, a sót, és a cukrot. Villával a fészek oldaláról körkörösen elkezdjük a lisztet összedolgozni az élesztős vízzel, vigyázva, nehogy a lisztgyűrű átszakadjon és a víz kifolyjon. Amikor már nagyjából összeálló, ragacsos a masszánk, a lisztezett kezünkre váltunk, és elkezdjük jól összedolgozni. Addig gyúrjuk a tésztát, míg selymes és rugalmas végeredményt kapunk. A tésztabucit tálba tesszük, liszttel meghintjük a tetejét, lefedjük, és meleg, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük (ehhez kb. 30-60 perc kell).
- A tésztát a tálból a munkafelületre helyezzük, öklünkkel kinyomkodjuk belőle a levegőt, gyorsan átgyúrjuk, és egyben beledolgozzuk a vékony szeletekre vágott szárított paradicsomot. Visszatesszük a tálba, most jön a második kelesztés: lefedve, 30-60 perc alatt duplájára növesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra (légkeveréses üzemmód).
- A tésztát lisztezett tepsire helyezzük, kívánt alakúvá formáljuk, és mehet is a sütőbe. Onnan tudjuk, hogy belül is alaposan megsült a kenyér: ha megfordítjuk a cipónkat, és megütögetjük az alját, kongó hangot hallunk.
- Sütés ideje: 42 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 19816
- Feltöltés dátuma: 2007. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Hegyoldalon lakunk, így a hétvégén leesett tisztes mennyiségű hó (és jeges utak) miatt esélyünk nem volt, hogy eljussunk boltba, nemhogy a kedvenc pékségünkbe. Valami élelem viszont kellett. Adott volt a liszt, az élesztő, és a hűtőben finom vaj. A kenyérkészítés ötlete után néhány órával már élvezhettük is a langyos kenyérszeleteket, vajjal megkenve, és enyhén sózva, egy csésze forró tea kíséretében. (Az ízesítést illetően csak arra tudtam hagyatkozni, ami pont volt itthon, így került a kenyérbe a szárított paradicsom. Egyébként csak a fantázia szab határt, hogy mivel dobjuk fel kenyerünket: lehet az olajbogyó, rozmaring, sajtok, dió, rukkola stb.)