r
Nosalty Logó

Szalonnás-parajos pulyka burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szalonnás-parajos pulyka burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4826 micro
Összesen 903 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.5 g

Zsír

  • Összesen
    299.4 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4569 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1746 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2409 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    842 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1668 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    8890 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19304 micro
Összesen 3615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paraj, ha kiolvadt, levét jól kinyomjuk.
  2. A szalonnát apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőbe vajon, még adjunk hozzá kis olajat (így a vaj nem ég meg), kisütjük. Amikor a szalonna üveges, hozzáteszük a parajt, ás tovább sütjük.
  3. Ízesítsük kevés zúzott fokhagymával, fehérborssal, ha szükséges, sóval (a szalonna sós). Félretesszük.
  4. A húst felszeleteljük, majd kissé még klopfoljuk (nem túl vékonyra), és szárnyas fűszerrel ízesítjük.
  5. A húst kevés vajon (plussz kis olaj) mindkét felét elősütjük, majd tűzálló edénybe tesszük, a tetejére halmozzuk a parajos szalonnát, és meghintjük reszelt sajttal.
  6. 190 fokos sütőbe téve addig sütjük, amíg a sajt nem lesz piros.
  7. Jöhet a köret. A brokkolit és a burgonyat megfőzzük. Külön vízben!
  8. A burgonya, ha megfőtt, a tejjel és a vajjal összedolgozzuk, és sózzuk, ha szükséges.
  9. A brokkolit addig főzzük, hogy villával össze lehessen törni, majd a püréhez keverjük.
  10. A husi kész, a köret kész, mehet a tálalás! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1242
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Ajánló

Száraz fehérbor!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az a baj, meg kell nevezni a konyhát, ez saját konyha, ezért szoktam a magyart megjelölni! Én és a párom szeretjük a parajt, en minden formában, és egyszer jött az ötlet, mi lenne ha... Jó lett, és ezzel a körettel igazán ízletes étel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...