r
Nosalty Logó

Szaftos pikáns oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Alkonyat
Szaftos pikáns oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2967 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 594 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    246.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3115.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2967 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. Az oldalast jól befűszerezzük a szárnyas fűszerkeverékkel.
  2. A paprikakrémet összekeverjük a fokhagymakrémmel és a mustárral.
  3. Ecsettel egyesével bekenjük a húsokat a paprikakrémes keverékkel.
  4. A hagymát kettévágjuk, majd vékony szeletekre szeljük, rádobjuk a húsra, átforgatjuk.
  5. 1 éjszakára hűtőbe rakjuk.
  6. Másnap beletesszük a húsokat egy sütőzacskóba, rá egy grilltálcára, majd jól bemelegített grillre rakjuk, és puhára pároljuk (sütőben is készíthetjük, ugyanez az eljárás, csak akkor rendes tepsibe tegyük a sütőzacskóban lévő húst).
  7. Óvatosan forgassuk, hogy a zacskó ki ne szakadjon.
  8. Mikor kellően megpuhult, akkor óvatosan kibontjuk a zacskóból, a kisült szaftot egy tálba öntjük, a húsokat pedig visszarakjuk már zacskó nélkül a tálcára, és megpirítjuk.
  9. Krumplipürével tálaljuk, a szaftot rákanalazzuk a pürére.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 24811
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos pikáns oldalas
Alkonyat 83 recept

Ez a recept az egyik barátunktól ered, aki istenien főz. Nem rajongtam az oldalasért addig a napig, míg így elkészítve nem ettem. Azóta több ismerősünknek és a családnak is így készítettük el, és a siker sosem maradt el. Isteni finom, szaftos, ízes így az oldalas, csak ajánlani tudom!!! Köszönet a barátunknak érte!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...