r
Nosalty Logó

Szaftos mac and cheese

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Szaftos mac and cheese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 805 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6436 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 805 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.4 g

Zsír

  • Összesen
    329 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18965.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    511 mg
  • Kálcium
    6856 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    4578 mg
  • Nátrium
    6429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1458 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 6436 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 258 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a fűszereket (füstölt pirospaprika, fokhagymapor, cayenne), majd felengedjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk-borsozzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. A lereszelt sajtokat a krémhez adjuk a lapkasajttal együtt, majd alaposan elkeverjük, és hagyjuk összeolvadni.
  3. Eközben a tésztát sós vízben kifőzzük, majd szűrés után rögtön a sajtmártáshoz adjuk.
  4. Jól elkeverjük, hogy a tésztát mindenhol bevonja a gazdag mártás. Egy kivajazott, morzsával körbeszórt hőálló tepsibe halmozzuk.
  5. Serpenyőben, vajon elkezdjük pirítani a kockára vágott bacont, mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a pankómorzsát, és összepirítjuk. Miután hűlt picit, hozzáreszelünk még egy adag parmezánt, és az egész keveréket a tészta tetejére egyengetjük. Végezetül még egy kis reszelt parmezánnal megküldjük az egészet, és mehet a sütőbe.
  6. Előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
  7. Tálalhatjuk azonnal, ha nem bírunk vele várni. Akkor az igazi, ha még tocsog a sajtmártásban!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 3148
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos mac and cheese
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ez a vajas-kenyérmorzsás-szalonnás-sajtos tészta a legkomolyabb komfortkaja. A mi mostani receptünk cheddar és a parmezán klasszikus keverékét használja: a cheddar fantasztikus alap, míg a parmezán összetettebb és sósabb ízt ad hozzá, de természetesen ízlésetekhez igazíthatjátok a sajtokat. A Gruyere, a Monterey Jack és a Gouda mind nagyszerű választás. Bevalljuk, mi még megsokkoltuk egy kis lapkasajttal is...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...