r
Nosalty Logó

Szaftos mac and cheese

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Szaftos mac and cheese
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

805
Kalória
37.8g
Fehérje
66.3g
Szénhidrátok
41.1g
Zsír
48.3g
Víz
110.1g
Koleszterin
2.7g
Rost
7.9g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 805 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6436 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 805 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.4 g

Zsír

  • Összesen
    329 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18965.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    511 mg
  • Kálcium
    6856 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    4578 mg
  • Nátrium
    6429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    386.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1458 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 6436 kcal
  • 20% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

  1. A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a fűszereket (füstölt pirospaprika, fokhagymapor, cayenne), majd felengedjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk-borsozzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. A lereszelt sajtokat a krémhez adjuk a lapkasajttal együtt, majd alaposan elkeverjük, és hagyjuk összeolvadni.
  3. Eközben a tésztát sós vízben kifőzzük, majd szűrés után rögtön a sajtmártáshoz adjuk.
  4. Jól elkeverjük, hogy a tésztát mindenhol bevonja a gazdag mártás. Egy kivajazott, morzsával körbeszórt hőálló tepsibe halmozzuk.
  5. Serpenyőben, vajon elkezdjük pirítani a kockára vágott bacont, mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a pankómorzsát, és összepirítjuk. Miután hűlt picit, hozzáreszelünk még egy adag parmezánt, és az egész keveréket a tészta tetejére egyengetjük. Végezetül még egy kis reszelt parmezánnal megküldjük az egészet, és mehet a sütőbe.
  6. Előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
  7. Tálalhatjuk azonnal, ha nem bírunk vele várni. Akkor az igazi, ha még tocsog a sajtmártásban!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a vajas-kenyérmorzsás-szalonnás-sajtos tészta a legkomolyabb komfortkaja. A mi mostani receptünk cheddar és a parmezán klasszikus keverékét használja: a cheddar fantasztikus alap, míg a parmezán összetettebb és sósabb ízt ad hozzá, de természetesen ízlésetekhez igazíthatjátok a sajtokat. A Gruyere, a Monterey Jack és a Gouda mind nagyszerű választás. Bevalljuk, mi még megsokkoltuk egy kis lapkasajttal is...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!