Szaftos mac and cheese
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
500 g szarvacska tészta
-
1 l tej
-
4 csapott ek finomliszt
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
1 ek fokhagymapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
50 g parmezán sajt
-
6 db lapkasajt
-
10 dkg panko
-
100 g füstölt szalonna
- 20% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
232 kcal
-
125g tej70 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
38g cheddar sajt151 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
25 kcal
-
13g lapkasajt46 kcal
-
13g panko49 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
- 20% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
500g szarvacska tészta1855 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
300g cheddar sajt1209 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
102g lapkasajt364 kcal
-
100g panko395 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
- 20% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
20.1g szarvacska tészta74 kcal
-
40.1g tej22 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
12g cheddar sajt49 kcal
-
12g sajt42 kcal
-
8 kcal
-
4.1g lapkasajt15 kcal
-
4g panko16 kcal
-
26 kcal
- 20% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2370.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 857 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 804 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
- 20% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 302.4 g
Zsír
-
Összesen 329 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 881 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18965.3 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 511 mg
-
Kálcium 6856 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 525 mg
-
Foszfor 4578 mg
-
Nátrium 6429 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 530.7 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 22 mg
Víz
-
Összesen 386.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1458 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 2279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
- 20% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 761 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 15.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Elkészítés
- A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a fűszereket (füstölt pirospaprika, fokhagymapor, cayenne), majd felengedjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk-borsozzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
- A lereszelt sajtokat a krémhez adjuk a lapkasajttal együtt, majd alaposan elkeverjük, és hagyjuk összeolvadni.
- Eközben a tésztát sós vízben kifőzzük, majd szűrés után rögtön a sajtmártáshoz adjuk.
- Jól elkeverjük, hogy a tésztát mindenhol bevonja a gazdag mártás. Egy kivajazott, morzsával körbeszórt hőálló tepsibe halmozzuk.
- Serpenyőben, vajon elkezdjük pirítani a kockára vágott bacont, mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a pankómorzsát, és összepirítjuk. Miután hűlt picit, hozzáreszelünk még egy adag parmezánt, és az egész keveréket a tészta tetejére egyengetjük. Végezetül még egy kis reszelt parmezánnal megküldjük az egészet, és mehet a sütőbe.
- Előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
- Tálalhatjuk azonnal, ha nem bírunk vele várni. Akkor az igazi, ha még tocsog a sajtmártásban!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Ez a vajas-kenyérmorzsás-szalonnás-sajtos tészta a legkomolyabb komfortkaja. A mi mostani receptünk cheddar és a parmezán klasszikus keverékét használja: a cheddar fantasztikus alap, míg a parmezán összetettebb és sósabb ízt ad hozzá, de természetesen ízlésetekhez igazíthatjátok a sajtokat. A Gruyere, a Monterey Jack és a Gouda mind nagyszerű választás. Bevalljuk, mi még megsokkoltuk egy kis lapkasajttal is...
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!