Szaftos csirke tikka masala
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsófi.M
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
grill
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
175g csirkemellfilé210 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
7g fokhagyma9 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
4g só0 kcal
-
11g ghee75 kcal
-
0 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
10 kcal
-
4g koriander1 kcal
Összesen
435
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
700g csirkemellfilé840 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
27g fokhagyma36 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
8g garam masala0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
17g só0 kcal
-
42g ghee301 kcal
-
0 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
250g konzerv paradicsom40 kcal
-
15g koriander3 kcal
Összesen
1740
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
38.7g csirkemellfilé46 kcal
-
11g főzőtejszín14 kcal
-
16.6g joghurt10 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.4g garam masala0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
2.3g ghee17 kcal
-
0 kcal
-
8.3g gomba2 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
13.8g konzerv paradicsom2 kcal
-
0.8g koriander0 kcal
Összesen
96
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2637.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 1756 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 357.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 345 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1716 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
435
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 184 g
Zsír
-
Összesen 86.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 710 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10550.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 788 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 2216 mg
-
Nátrium 7023 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1430.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 731 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 724 mg
-
Retinol - A vitamin: 616 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1379 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 6863 micro
-
Lut-zea 349 micro
Összesen
1740
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 582.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 79 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 379 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg csirkemellfilé
-
2 dl főzőtejszín
-
6 tk kurkuma
-
4 teáskanál garam masala
-
12 db kardamom
-
4 tk chilipehely
-
1.5 ek só
-
15 dkg gomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 tk őrölt fűszerkömény
-
0.5 csokor koriander
Elkészítés
- Keverjük összea fokhagymát, a gyömbért, a kurkumát, a garam masalát,az őrölt koriandert és a köményt egy kis tálban.
- A csirkemelleket vágjuk fel csíkokra.
- Másfél dobozjoghurtot öntsünk egy nagyobb tálba, mehet bele az evőkanálnyi só és a fűszerkeverék fele, majd a csirkeszeletek. 4-5 órát is állhat a hűtőben, de akkor is finom, ha csak addig áll a szószban, amíg előkészülünk a többivel.
- Szeleteljük nagyon vékonyra a hagymát. A vajat olvasszuk felegy vastagabb falú (teflon vagy vas) edényben közepes lángon,majd ha már serceg, mehet bele a hagyma és a paradicsompüré, az apróra összetört kardamom mag és a chilipehely. Főzzük-pirítsuksűrűn kevergetve addig, amíg a paradicsompüré el nem kezd barnulni (kb. 5 perc).
- Ha a hagyma már puha, keverjük hozzá a fűszerkeverék másik felét, és további 5 percig pirítsuk, pároljuk. Nem baj, ha kicsit lebarnul az alja, kevergessük hozzá.
- A konzerv paradicsomot kicsit törjük össze a kezünkkel, majd öntsüka paradicsompürés-hagymás-fűszeres szószhoz. Forrásig hevítjük, majd addig rotyogtatjuk, amíg egy kicsit összeáll a szósz (kb. 8-10 perc).
- Ezután jöhet bele a tejszín, a friss/szárított koriander és a maradék fél pohár joghurt. Amikor már forr, lejjebb vesszük a lángot, és így hagyjuk főni-rotyogni 25-30 percig. Akkor lesz jó, amikor a szósz már nem teljesen folyós.
- Közben gyújtsuk be a sütőt grillfokozaton jó forróra. Egytepsibe tegyünk sütőpapírt, majd erre egy grillrácsot. A csirkéket rendezgessük a rácsra, és tegyük be sülni-grilleződni (kb 10 perc oldalanként). Addig kell sütni, amíg kicsit 'megkapja' a csirkét, és már itt-ott feketéllik. Kültéri grillen mások az arányok, úgy óvatosabban kell sütni, ez most a konyhai verzió :)
- A maradék joghurtos-fűszeres pácot, amiben a csirkék áztak, keverjük hozzá a paradicsomos szószhoz.
- Ha a csirkék nagyjából megsültek, gyors mozdulatokkal vágjuk őket nagyobb kockákra, és keverjük hozzá a szószhoz. Ha túl száraznak tűnik, felönthetjüka sütésből visszamaradt lével, hogy jó szaftos legyen (olyan nincs, hogy túl szaftos :). 8-10 percig még kicsit rotyogtassuk együtt, amíg a csirkék teljesen átfőnek.
- Gombás vagy citromosrizzsel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 139
- Össznézettség: 33577
- Feltöltés dátuma: 2013. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Zsófi.M
39 recept
Kezdek beleszerelmesedni az indiai ízekbe - ha lenne időm, mindennap indiait főznék szívem szerint. Nagyon sok fűszerünk van itthon, ezért abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szinte bármikor elő lehet állítani valamit :) Ez a recept nem éppen a 'gyorsan összedobunk valamit' esete, de a szósz miatt megérdemli a pepecselést. Nemrég ettem ugyanezt egy indiai étteremben - ez a verzió majdhogynem jobb is lett. Igazi grillen sütött csirkével még finomabb, és az ínyencek főzhetnek mellé kemény tojást is.