r
Nosalty Logó

Svéd szalonnás omlett

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
K.Orsolya
Svéd szalonnás omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 2959 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    275.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4779.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    3300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 2959 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeljük fel a szalonnát kis kockákra. Ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel ízlés szerint.
  2. Helyezzük a tepsibe a vajjal együtt,majd tegyük a sütőbe. Kb. 10 percig süljön 225 fokon, hogy jól átsült legyen végül.
  3. Közben a lisztet, az 1 tksót tegyük egy tálba (ehhez is tehetünk kis kakkukfüvet). Lassan keverjük hozzá a tejet, majd a három tojást is. Figyeljünk rá, hogy sima, csomómentes legyen a massza.
  4. Öntsük rá a masszáta megsült szalonnadarabokra, s tegyük vissza a tepsit kb. 30 percre a sütőbe -amíg a képen látható eredményt nem kapjuk.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14550
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 27.

Ajánló

Ezt az ételt a svédek vörösáfonya lekvárral eszik, Magyarországon az Ikeában lehet kapni... (De természetesen enélkül is remek az omlett.) A vörösáfonya neve lingon, s nem összetévesztendő a fekete áfonyával (blåbär-vel), ami hazánkban is terem. A lingon lekvárja nem is igazán édes, és sültekhez, a svéd húsgolyókhoz (köttbullar) szívesen eszik - én is megszerettem. Míg a feketeáfonya lekvárt süteményekhez használják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svéd szalonnás omlett
K.Orsolya 17 recept

A férjem ma ezt készítette a kollégáinak, én pedig gyorsan lecsaptam a receptre, hogy ide feltöltsem. Az egymásnak főzés nekem nagyon tetszik -nem igazán ízletes az étel a munkahelyükön, így elhatározták öten, hogy inkább ők maguk főznek egymásnak - mindenki a saját napján. A diákok meg persze mehetnek a menzára vagy a közeli pizzériába. Ezen főzés keretében nő hát többek között a magyarországi ételek -paprikáskrumpli, rakott krumpli, paprikáscsirke, rakott kelkáposzta és hasonló finom ételek- híre a svéd tanárok körében -szerény közreműködésemmel. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...