Svéd szalonnás omlett
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 49% Zsír
-
300g kolozsvári szalonna1965 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
7g só0 kcal
-
600g tej336 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 49% Zsír
-
26.2g kolozsvári szalonna171 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
52.3g tej29 kcal
-
14.4g tojás18 kcal
-
4.4g vaj31 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 68.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1194.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 825 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.4 g
Zsír
-
Összesen 275.4 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 918 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4779.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 795 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 584 mg
-
Nátrium 3300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 188.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 583 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 577 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 735 micro
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Szeljük fel a szalonnát kis kockákra. Ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel ízlés szerint.
- Helyezzük a tepsibe a vajjal együtt,majd tegyük a sütőbe. Kb. 10 percig süljön 225 fokon, hogy jól átsült legyen végül.
- Közben a lisztet, az 1 tksót tegyük egy tálba (ehhez is tehetünk kis kakkukfüvet). Lassan keverjük hozzá a tejet, majd a három tojást is. Figyeljünk rá, hogy sima, csomómentes legyen a massza.
- Öntsük rá a masszáta megsült szalonnadarabokra, s tegyük vissza a tepsit kb. 30 percre a sütőbe -amíg a képen látható eredményt nem kapjuk.
- Sütés hőfoka: 225 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14550
- Feltöltés dátuma: 2010. március 27.
Ajánló
Ezt az ételt a svédek vörösáfonya lekvárral eszik, Magyarországon az Ikeában lehet kapni... (De természetesen enélkül is remek az omlett.) A vörösáfonya neve lingon, s nem összetévesztendő a fekete áfonyával (blåbär-vel), ami hazánkban is terem. A lingon lekvárja nem is igazán édes, és sültekhez, a svéd húsgolyókhoz (köttbullar) szívesen eszik - én is megszerettem. Míg a feketeáfonya lekvárt süteményekhez használják.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A férjem ma ezt készítette a kollégáinak, én pedig gyorsan lecsaptam a receptre, hogy ide feltöltsem. Az egymásnak főzés nekem nagyon tetszik -nem igazán ízletes az étel a munkahelyükön, így elhatározták öten, hogy inkább ők maguk főznek egymásnak - mindenki a saját napján. A diákok meg persze mehetnek a menzára vagy a közeli pizzériába. Ezen főzés keretében nő hát többek között a magyarországi ételek -paprikáskrumpli, rakott krumpli, paprikáscsirke, rakott kelkáposzta és hasonló finom ételek- híre a svéd tanárok körében -szerény közreműködésemmel. :)