Svéd mandulatorta Harmathy Ildikótól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
1331
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
5323
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 104.1 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1152.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.9 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 549 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
1331
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 100.1 g
Zsír
-
Összesen 416.5 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 183 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 1360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4611.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 1046 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 923 mg
-
Foszfor 2115 mg
-
Nátrium 416 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 347.5 g
-
Cukor 300 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 293.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2233 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 87 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 807 mg
-
Retinol - A vitamin: 2197 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 977 micro
Összesen
5323
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
444
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Feltörjük a tojást, a sárgáját félretesszük. A tört manduladarabkákat egy serpenyőben a porcukorral aranybarnára sütjük, majd félretesszük.
- Tészta készítése:
- A tojásfehérjét nagyon sűrű habbá verjük fel, miközben 150 g cukrot adagolunk lassan hozzá.
- A darált mandulát lassan hozzákeverjük és a pépet egy sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük. (Ne zsírozzuk ki a formát!)
- 200 fokon kb. 20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
- A kész alapot sütőpapír nélkül helyezzük vissza a tortaformába.
- Krém készítése:
- Atojássárgáját, a tejszínt és a maradék kristálycukrot egy fazékban, gyenge tűzön kavargatjuk és felverjük, míg a krém sűrűn folyó nem lesz. Ne főzzük vagy forraljuk!
- Vegyük le a tűzhelyről, majd lassan, kisebb darabokban kevergessük bele a vajat, amíg teljesen bele nem olvad.
- Még pár percig kevergessük, amíg a krém már csak langyos.
- A krémet a tortaformába, a tortaalapra simítjuk, cukros manduladarabkákkal megszórjuk és a hűtőbe tesszük pár órára.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 251
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 36909
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Glósz Kriszta receptje Lesznik Angéla kerámiájában fotózva a piacomon. Alatta Pataki Tibor gyönyörű vágódeszkája.