r
Nosalty Logó

Svéd húsgombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Damilli
Svéd húsgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húsgombóchoz

A sütéshez

A tálaláshoz

A tejszínes mártáshoz

Összesen 874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húsgombóchoz

A sütéshez

A tálaláshoz

A tejszínes mártáshoz

Összesen 3487 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húsgombóchoz

A sütéshez

A tálaláshoz

A tejszínes mártáshoz

Összesen 214 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.2 g

Zsír

  • Összesen
    268.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4503 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1651 mg
  • Nátrium
    1911 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    821 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 3487 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A sütéshez

A tálaláshoz

A tejszínes mártáshoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A megolvasztott vajon megpirítjuk a hagymát. Áttörjük a krumplit, a zsemlemorzsát kevés vízbe beáztatjuk.
  2. Az összes hozzávalót összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A kezünket lisztbe mártjuk, és gombócokat formálunk.
  4. A gombócokat forró olajban megsütjük.
  5. A mártáshoz felforraljuk a húslevest, adjuk hozzá a tejszínt, és sűrűre főzzük.
  6. Szójamártással, sóval és borssal ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12907
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Ajánló

A gombócokat főtt krumplival, tejszínmártással és vörösáfonya-lekvárral tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svéd húsgombóc
Damilli 39 recept

Ezt a receptet az Ikea kedvelőinek weblapján találtam. Nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A sütéshez

A tálaláshoz

A tejszínes mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...