r
Nosalty Logó

Svéd húsgolyók Katicától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Svéd húsgolyók Katicától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Húsgolyók

Mártás

Összesen 588 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Húsgolyók

Mártás

Összesen 2347 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Húsgolyók

Mártás

Összesen 171 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1654.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 588 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6619.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    3984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 2347 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Húsgolyók

Mártás

Elkészítés

Húsgolyók

  1. A zsemlemorzsát tegyük egy nagyobb tálba. Locsoljuk meg a tejjel, és a felvert tojással jól keverjük össze. Hagyjuk állni 10 percig.
  2. A hagymát vágjuk apróra és a vajon pároljuk meg. A húst jobban szeretem magamnak ledarálni, ilyenkor a sült hagymát is átengedem a darálón - ettől sokkal egyneműbb lesz a húsgombóc.
  3. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Tegyük a húst, hagymát és a fűszereket a beáztatott morzsához, és alaposan keverjük össze.
  4. Készítsünk a masszából evőkanálnyi gombócokat és sorakoztassuk alaposan kizsírozott, magas falú tepsibe. Takarjuk le alufóliával és 15-20 percig süssük. Ezután fólia nélkül, a tepsit gyakran rázogatva még kb. 10 percig.
  5. A húsgombócok ezzel elkészültek, vegyük ki őket a tepsiből és tartsuk melegen tálalásig. A tepsit semmiképpen ne mossuk el, a benne maradt zsíros szaft lesz a mártásunk lelke. :)

Mártás

  1. A forró alaplét keverjük össze a szójaszósszal, és öntsük a tepsibe, amiben a húst sütöttük. Mire szükségünk lesz rá, feloldódik benne az összes finomság, ami a tepsiben maradt.
  2. Kisebb serpenyőben olvasszuk fel a zsírt, pirítsuk meg rajta a lisztet. Mikor már erős zsemleszínű, gyorsan keverjük el benne a pirospaprikát, és azonnal öntsük fel az alaplével. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá vizet. (tejföl sűrűségűnek kell lennie)
  3. Adjuk hozzá a tejszínt, ízlés szerint sózzuk meg (nekünk a szójaszósztól és a húslevestől elég sós szokott lenni), forraljuk be a kívánt sűrűségűre. Ha nagyon sűrű tejszínt sikerül vennem, előfordul, hogy ilyenkor még egy kis vízzel hígítanom is kell - minden a tejszín minőségétől függ. :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3794
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 25.

Ajánló

A szokásos krumplipüré/áfonyalekvár kombináció mellet mi nagyon szeretjük hozzá a párolt zöldségeket, különösen a brokkolit!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hiába szeretjük annyira, mostanában már ez sem a régi... Több receptet ötvözve alkottam meg azt a variációt, ami a mi családunk szerint a legjobban hasonlít :)

Hozzávalók

Húsgolyók

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...