r
Nosalty Logó

Svéd almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hevike
Svéd almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 1337 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 5352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 192 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 1337 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    257.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3158 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.1 g
  • Cukor
    512 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1482.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1766 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1434 micro
Összesen 5352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot a margarinnal habosra kavarjuk.
  2. A tojásokat egyesével belekeverjük.
  3. Végül hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  4. Egy tortaformát vagy kisebb tepsit margarinnal kikejünk, lisztezünk, és ebbe a tésztát beleöntjük.
  5. Egy citrom levét kifacsarjuk, majd az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a citromlében megforgatjuk. (Azért, hogy ne barnuljon meg.)
  6. Egy másik tányérba 2 ek cukrot kevés fahéjjal összekeverünk, majd az almaszeleteket megforgatjuk benne, és a tészta tetejét betakarjuk vele.
  7. Sütőbe tesszük, és kb. 35-40 percig sütjük. Nem kell teljesen megsütni. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor letakarjuk sütőpapírral.
  8. Közben egy kis lábosban felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a szeletelt mandulát.
  9. Kb. 1 percig kis lángon főzzük, a tűzről levéve 1-2 ek tejjel hígítjuk.
  10. A tésztát kivesszük a sütőből, mielőtt teljesen megsülne, és ezt a cukros mandulás szirupot eloszlatjuk a tetején úgy, hogy mindenhova jusson belőle.
  11. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. (kb még 15 perc)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 37559
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 18.

Ajánló

Nyáron voltam náluk, akkor a sütemény mellé 1 gombóc vaníliafagyit és tejszínhabot kínálnak. Így szerepel az éttemekben az étlapon is, és együtt ez a hármas ízhatás...hááát isteni finom. Én most csak úgy "simán" sütöttem, de nyáron én is fagyival és tejszínnel fogom kínálni a családomnak. Mindenképpen próbáljátok ki ezt a "hármast", megéri.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy finomság Németországból. A süti neve ne tévesszen meg senkit, bár nem tudom, miért kapta ezt a nevet, mégis mindenki így ismeri, hogy "Schwedische Apfeltorte". Egy német nagymamától kaptam a receptet, aki nagyon imád, és tud is sütni. Hoztam haza magammal pár receptet tőle, majd azokat is megosztom veletek. Egy biztos, hogy a németeknek is isteni receptjeik vannak.

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...