r
Nosalty Logó

Svájci fondue

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Svájci fondue
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1762 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 441 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    133.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8386.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    3480 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    2010 mg
  • Nátrium
    2678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1762 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 318 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtokat lereszeljük. A bort egy lábasba öntjük, hozzáreszeljük a fokhagymát. Ha kicsit gyöngyözik, hozzáadjuk a sajtokat.
  2. Kis lángon, folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk.
  3. Pár percig bugyogtatjuk, majd a fondue készülékbe áttöltve azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 42582
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 08.

Ajánló

Pirított kenyérkocka az alap klasszikus, de a sült fokhagymától kezdve a sonkadarabokon át bármit mártogathatunk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svájc nemzeti büszkesége - figyelem, a tökéletes végeredmény érdekében a megadott sajtfajtákat használjuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...