Sváb rázalék
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Timejja9
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hozzávalók
Összesen
1049
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hozzávalók
Összesen
4195
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1521.1 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 206.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
1049
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.1 g
Zsír
-
Összesen 173.4 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6084.3 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 1012 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 2006 mg
-
Nátrium 513 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 486.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 827.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1181 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 419 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 633 micro
Összesen
4195
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.2 g
-
Cink 72 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 33 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és feltesszük egy nagy lábasban főni. (Azért van szükség nagy lábasra, mert a galuskát a félig megfőtt krumplihoz fogjuk hozzászaggatni, és együtt kifőzni.)
- Az 50 dkg lisztből, 2 tojásból és egy csipet sóból galuskatésztát készítünk.
- Közben a túrót egy tányérra morzsoljuk, kevés sóval meghintve. A kenyeret egész kicsi darabkákra tépkedjük,a vajat kipirítjuk a kenyérdarabkákkal egy kisebb lábasban.
- A félig megfőtt burgonyához hozzászaggatjuk a galuskát. Együtt összefőzzük a burgonyát és a galuskát, majd leszűrjük, de nem öblítjük le.Egy nagyobb tálba öntjük. Rászórjuk a túrót, enyhén összeforgatjuk. Tetejére öntjük a pirított kenyérdarabokat, és tejjel tálaljuk.
- Isteni egytálétel, melynek van egy paprikás változata is.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12439
- Feltöltés dátuma: 2013. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Timejja9
32 recept
Anyukám gyermekkorában nagymamim sokszor készítette ezt az első hallásra kicsit fura ételt. A főzési hagyományokat továbbörökítve, amikor édesanyám először csinált "rázalékot", tesómmal meg sem akartuk kóstolni. Azóta ez az egyik kedvenc!:-) A paprikás változata is nagyon finom, akár tejjel vagy friss, ecetes salátával.