r
Nosalty Logó

Sütőtökös őszi sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hanele
Sütőtökös őszi sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír

sütőtöksütés

morzsaalap

tortasütés

narancsos-gyömbéres tejszínhab

Összesen 438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír

sütőtöksütés

morzsaalap

tortasütés

narancsos-gyömbéres tejszínhab

Összesen 5263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír

sütőtöksütés

morzsaalap

tortasütés

narancsos-gyömbéres tejszínhab

Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    584 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    402.3 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    1871 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1780 micro
  • α-karotin
    1681 micro
  • β-karotin
    8876 micro
  • β-crypt
    7011 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 5263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    425 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

sütőtöksütés

morzsaalap

tortasütés

narancsos-gyömbéres tejszínhab

Elkészítés

sütőtöksütés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőtököt kettévágjuk, magjait kiszedjük, és addig sütjük, amíg meg nem puhul. Félretesszük hűlni.

morzsaalap

  1. A sütő hőmérsékletét visszavesszük 170 fokra.
  2. A zabkekszet a dióval együtt ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal.
  3. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belenyomkodjuk a vajas, kekszes alapot, úgy, hogy egy körülbelül 1 cm magas, sima felületet kapjunk. A sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük hűlni.

tortasütés

  1. A krémsajtot, mascarponét és a cukrot egy tálba tesszük, és 1 perc alatt, magas fokozaton, sima, homogén masszává keverjük.
  2. Ehhez adjuk hozzá a 240 g vajpuha sütőtököt, majd egyesével a tojásokat és a tejszínt.
  3. Ezután jön a keményítő, valamint a fűszerek.
  4. 170 fokon, 10 percig sütjük, ettől a teteje kap egy kis színt, majd 120 fokon folytatjuk a sütést, további 30 percig. Akkor jó, hogyha a tortaformát óvatosan megrázzuk, és a közepe még "remeg".
  5. Sütő ajtaját kitámasztjuk, és kihűlésig (jó pár órát igénybe fog venni) ott is hagyjuk.

narancsos-gyömbéres tejszínhab

  1. Egy éjszakára a tejszínbe áztatjuk a reszelt narancs héját és a gyömbért.
  2. Másnap leszűrjük, és a porcukorral kemény habbá verjük. A kihűlt tortát ezzel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6285
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 17.

Ajánló

A maradék sütőtököt pedig kókusztejjel összeturmixoljuk, tetejére pirított tökmagot, tökmagolajat teszünk, és levesként szépen elfogyasztjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy őszi nagy kedvencemet, a sütőtököt fogom sajttortába csempészni. A keksz alap szerintem izgalmasabb, ha a morzsába egy kis mézeskalács fűszerkeveréket is teszünk..vagy eleve Mese kekszet veszünk a boltban. 22 cm-es tortaformával dolgozunk, 16 szeletes torta lesz.  

Hozzávalók

sütőtöksütés

morzsaalap

tortasütés

narancsos-gyömbéres tejszínhab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...